Robban Broberg - "knaspellen" som vi lärt oss älska!

Första gången jag fick syn på Robban Broberg var i Hylands hörna nån gång på 60-talet. Och man kan väl lugnt påstå, att han liknade inget som man tidigare sett. Robban hade en egen show i TV 1969 som gick under namnet; "The Pling and Plong Show". Samma år kom LP-skivan "Tjejjer", där bl a den rikskända "Uppblåsbara Barbara" var med. Ja, hela plattan handlade om tjejjer. Där fanns även; Carola, Marie, Lotta, Lajla 1, Lajla 2 o Lajla 3,  Ellen (en favorit) Elisabeth, Blenda, Elaine, Gun Åhrén, Rut, Ingela (också en favorit), Aurora Rosenkvist, Ulla-Trapid, Mariga Mary, och mitt i allt detta även en låt om köttbullar. Robban i ett nötskal! Mycket har hänt sedan 1969. Men Robban fortsätter att roa och oroa. Även om jag inte tycker om allt - så finns det en hel del pärlor. En gång gjorde Robban låten Maria Therese. En väldigt finstämd och vacker sak, som jag tyckte väldigt mycket om. Båtlåt, är också en sådan där underfundig typ av låt, som nästan bara Robban är kapabel att åstadkomma. På senare år har Robert Karl-Oskar Broberg vid flertal tillfällen lyckats fylla hela Globen i Stockholm och där låta sin galenskap blomma ut i full karriär. Han syntes som hastigast i ett allsångprogram från Skansen för några år sedan. Där han inte visade sig från sin allra bästa sida. Men med medmänniskan, filosofen, djupingen, kompositören, textförfattaren, gitarristen, sångaren, konstnären och författaren Robert Broberg - eller Zero - som han kallade sig för många år sedan, vet man inte ibland vars man har. Just i detta ögonblick så kommer jag att tänka på att det är år och dar sedan jag hörde något nytt alster av honom.

Det kan ju tänkas att han sitter någonstans i sin ensamhet, och försöker att hitta sig själv?????


Knaspellen Robban Broberg, vars låtar jag lärt mig att älska.
Men var håller du hus idag - Robban?


Kommentarer
Postat av: Douglas Söderlind

Har diggat Robban sedan första gången jag hörde honom.Utom en period då han bodde i USA och kallade sig för Mr:serro(den perioden förstog jag mej inte på,jag hängde inte med).

2010-02-26 @ 17:56:28
Postat av: Roger

Robban har under vissa perioder varit väldigt djup och svår. Den där lättsamma Robban som vi lärde känna under 60-talet, har med jämna mellanrum sjunkit ner i stora svarta hål. Men ändå på nåt sätt lyckats kravla sig upp ändå. Men jag håller med dig Douglas, vissa stunder har han varit väldigt svår att greppa.

Mvh Roger.

2010-02-26 @ 18:45:04
Postat av: Anonym

Robban var på nyhetsmorgon på fyran förra veckan tror jag, han verkade lite deppad för att fylla 70 Född 2-7-1940.

Men hade nya grejor på gång.

Sista CD kom i November 2009

den hette Text Och Musik.

Men ett geni på att skriva brukar se på målarrock då och då har shoven på video ska flytta klenoden och bränna en DVD.

uffe

2010-02-26 @ 19:56:40
Postat av: Roger

Hej Uffe! Tyvärr missade jag Robbans framträdande. Men det brukar gå att se i efterhand på 4:ans hemsida.

Mvh Roger.

2010-02-26 @ 20:37:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0