Varmkorv-boogie!

"Owe och hans Friskluftsorkester", spelade in Varmkorv-boogie, den 10 april 1959 i Metronome Studio, Stockholm. På skivkonvolutet kan man läsa om de musiker som medverkade: Benny Bailey, trumpet. Bengt-Arne Wallin, trumpet. Leppe Sundewall, trumpet. George Vernon, trombon. Rolf Bäckman, altsax. Rolf Blomqvist, tenorsax. Allan Lundström, tenorsax. Johnny Ek, barytonsax. Gunnar Svensson, piano och arr. Rune Gustafsson, gitarr. Gunnar Almstedt, bas. Egil Johansen, trummor.Benny Bailey - trumpet.


Leppe Sundewall - trumpet.


Egil Johansen -
trummor.


Gunnar Svensson - piano och arr.


Rune Gustafsson - gitarr.


Bengt-Arne Wallin - trumpet.


Allan Lundström - tenorsax.
Bosatt i Piteå.


Kommentarer
Postat av: valle

Vilken fantastisk uppsättning studiomusiker!

2010-01-31 @ 18:29:07
Postat av: Roger

Man skulle gärna velat vara med och sett dem alla i aktion. Tyvärr är de flesta borta. Leppe Sundewall gick ju bort för cirka ett år sedan. Egil är också borta. Detsamma med Bodensaren Gunnar Svensson och saxofonisten och Pitebon Allan Lundström. Bengt-Arne Wallin och Rune Gustafsson är fortfarande vid liv. Men jag håller med - vilka musikanter! Allan brukade berätta för mig ibland om de här åren. Allan som för övrigt också var god vän med Stan Getz. Allan var över till USA och bodde hemma hos honom. Lite kuriosa: Gunnar Svensson är förresten morfar till programledaren David Hellenius i "Let´s Dance". /Roger.

2010-01-31 @ 21:28:27
Postat av: valle

Fortsättning på kuriosan. Vi har ju tidigare talat om Svante Bergman, trummis i Yngve Forssells. Han sade att Gunnar Svensson var hans morbror. Ingen trodde på det, eftersom han faktiskt var lite av en mytoman. Men det kanske var sant.

2010-01-31 @ 23:53:57
Postat av: Roger

Det där om Gunnars släktskap med Svante B. vet jag faktiskt inget om. Men däremot vet jag att han är David Hellenius morfar. Gunnar var ju född i militärstaden Boden, men åkte i unga år till Stockholm där han blev proffsmusiker. En härlig och mustig gubbe. Ja, han var ju Helmer Bryd också i Mosebacke monarki. Gunnar var huspianist i "Café Luleå" för flera år sedan, tillsammans med sierskan Saida Andersson. Gunnar spelade och Saida siade.

2010-02-01 @ 00:02:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0