Flera nyheter vid Pite Havsbad - sommaren 1967


Den 29 april slår portarna upp för sommarsäsongen och sedan är det full rulle fram till september månad. Under juni månad skall matsalen vara öppen hela dagarna. Det blir dans onsdagar, fredagar och lördagar samt söndageftermiddag. Förr om åren har det bara varit dans en kväll i veckan under juni månad. I juli blir det dans varje kväll utom måndag, då alla Bingo-intresserade skall få sitt lystmäte stillat. Meningen är också att köra dans på söndagseftermiddagarna och även på kvällen. Programmet är detsamma fram till den 15 augusti då danskvällarna minskar något. För sommaren har en rad toppartister och topporkestrar engagerats.
-Vi torde väl aldrig tidigare ha slagit på så ordentligt ifråga om artister som i år, säger direktör Clifford Söderberg, som också väntar en stor turistström.

Pite Havsbad har med åren blivit ett begrepp när det gäller turism. Clifford Söderberg dväljer stora planer med ännu större utbyggnader av anläggningen men investeringsavgiften satte en käpp i hjulet för dessa planer. Anläggningen är i alla fall i den klass att den gott står sig i konkurrensen med andra berömda badorter i landet. I år kommer havsbadets snabbköp att byggas ut till det dubbla för att kunna ge turisterna en ännu bättre service när det gäller matfrågan. Campingplatsen ger plats för 700 campare. 30 stugor finns för uthyrning och efterfrågan är stor redan nu.
Pite Havsbad har utvecklats till den stora badorten i övre Norrland.
I fjol besöktes anläggningen av 200.000 turister och den siffran
väntas överskridas i sommar./Piteå Tidningens semesternummer "Turist 67"/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0