Inför folkparkspremiären sommaren 1975Ensam och stark - Pierre Isacsson, 27, har gjort succé på egen hand
och drar nu ut i folkparkerna som nybliven diamantskiveägare. Scen-
klädseln har hans fästmö Eva Svedbrant sytt.

Nu behöver du inte drömma längre. Sommaren är snart här. Bästa beviset får du när folkparkerna slår upp sina grindar för en ny fullspäckad säsong. Ett tag var det osäkert om Centralorganisationen skulle kunna fortsätta underhållningen i samma utsträckning som tidigare år, men man fick statsanslag. Bokningarna är minst lika många i år som tidigare, berättar Olle Johannesson, när man visade upp ett smakprov på den fullspäckade repertoar på Berns i Stockholm. Totalt kommer man att bjuda på 4 000 olika evenemang med cirka 3 000 artister.

Ett av de intressantaste och fräschaste namnen för säsongen är Pierre Isacsson, 27, som numera står på egna ben. I mitten av maj börjar han sin turné tillsammans med Schlager-SM-tvåan Gimmicks i Göteborg. Först den 31 augusti efter 80 uppträdanden slutar de turneandet i Mölndal. Därmed är epoken Pierre Isacsson och Gimmicks slut. Deras samarbete började på en krog i Stockholm och slog så väl ut att de tillsammans engagerades för parkerna.

För Pierre är det premiär kan man säga. Förra året turnerade han med hela Family Four bakom sig.
-Nervöst? Inte alls, säger han. Det är klart att jag känner ett större ansvar. Men jag är glad att vi fått så många jobb under sommaren. Pierre  och Gimmicks tillhör de mest populära just idag vid sidan av Lill-Babs, Grus i dojjan och Tjaddenrevyn. Pierres och gruppens scenkläder går i vitt och rosa. Han bär tajt, rågfärgad dress med bandkanter och rosa-lila stövlar. Gimmicks flickor, Diana och Anette, rosa klänningar och lila stövlar.

-Min fästmö har gjort scenkläderna, berättar Pierre stolt. Snygga heller hur? Pierre är förlovad med Eva Svedbrant, och under turnén hänger hon med gänget söderut.
-Eva har ett par butiker i södra Sverige, som hon kan titta till samtidigt. Till vardags bor den nye idolen på Söder i Stockholm. I ett vanligt hyreshus så det där med att gå ned i källaren och mata loket med metatabletter har ingen som helst anknytning till Pierres privatliv. Showens arrangemang har gruppen utarbetat tillsammans och Pierre har själv skrivit en hel del av numren.
-Finns det kanske några planer på en skivinspelning med idolen Pierre och populära Gimmicks till hösten?
-Nej, vi jobbar tillsammans i sommar. Och sedan går vi åt skilda håll.


Kjerstin Dellert åker på Riksteaterturné med "Sommar, sommar, sommar"


Jokkmokks Jokke reser i parkerna liksom Bertil Boo.


Mimaren Yan Swahn pratar taktik med veteranen Kalle Kinch.


Lasse Lönndahl "somrar" också på turné med Kjerstin Dellert.


Populära och smått galna Rockfolket: Rock-Ragge, "Burken" Björklund,
presentatören Bertil Bertilsson, Sigge Ernst och Åke Larsén.


Folkparkernas VD Olle Johannesson och artistchefen Arne Söderlund
hälsar Barbro Svensson välkommen till Berns.


Outslitliga Brita Borg reser runt i parkerna med "Gamla goda tider".
---------------------------------------------------------------------------------
Hänt i Veckan den 24 april 1975.


/Mötte Pierre Isacsson och Gimmicks midsommarhelgen 1975 när vi spelade på Brännaberget i Överkalix. Såg hans scenshow där bl a låten "Då går jag ned i min källare" fanns med. Pierre omkom tragiskt ombord på Estonia i september 1994. Mimaren Yan Swahn förekom flitigt i TV:n under 70-talet. Swahn bor numera i Randers på Jylland. Jokkmokks Jokke el. Bengt Djupbäck föddes 1915 och avled 1998. Ligger begravd på kyrkogården i Voullerim. Rockfolkets Bertil Bertilsson (mötte honom på Piteå Havsbad när han var presentatör under en danskväll) föddes 1940 och avled 2003. Trummisen Åke Larsén har också ett förflutet som poptrumslagare i bandet New Generation. Sigge Ernst eg. Siegfried Unterseher föddes i 1940 i Kitzingen - Tyskland. Spelade gitarr i Rockfolket. Jobbar numera som bilmekaniker. Burken Björklund, förekom i filmen Fridolfs farliga ålder från 1959, med Douglas Håge och Hjördis Pettersson. Kalle Kinch som finns i denna artikel, föddes 1892 och gick ur tiden 1981. Kinch var operasångare samt även teaterdirektör. Så till sist Brita Borg, som under en följd av år kamperade ihop med bl a Povel Ramel, Martin Ljung mfl var född 1926 och gick bort 2010./

/Roger Lindqvist.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0