Piteåungdomar i radioprogram


Fem glada ungdomar från Norrmalmsskolan kommer att under de
närmaste fyra söndagarna sjunga och spela i radions "Barnens halv-
timme". Från vänster ses Göran Wiking, Gunnar Sundström, Christina
Nilsson, Birgitta Enmark och Carina Westerlund. I bakgrunden musik-
läraren Curt Nilsson en av männen som håller i tåtarna.

I barnprogrammet "Barnens halvtimme" kommer fem ungdomar från Norrmalmsskolan i Piteå att sjunga och spela. Det var i början av året som Sveriges Radio tog kontakt med de unga eleverna och undrade om de hade lust att medverka i barnprogrammet. Det var inget att fundera över, tyckte de,  så man hoppade på direkt. Med SR kom man överens omatt, under juni månads fem söndagar, medverka med sång och musik i Barnens halvtimme. Programmet går på söndagarna kl. 8:15 till 8:45. Ett program har man redan klarat av. Nu återstår fyra. Alla fem programmen har spelats in i förväg, så det är bara för de unga eleverna att slå sig till ro vid radion och lyssan på vad de åstadkommit.

Men det är inte bara barnen som sköter om alla arrangemang, innan det är klart för radiouppträdande. Musiklärarna Curt Nilsson, Sten Westling, Åke Jönsson och Ingemar Nilsson har också dragit sitt strå till stacken. Det är Curt Nilsson som har studerat in låtarna, som framförs med barnen. Ungdomar från Norrmalmsskolan har tidigare varit verksamma i Barnens halvtimme. Det var för två år sedan. Men man har även medverkat i regionalprogram för Norrbotten.

(Curt Nilsson var min första trumlärare, just vid den här tidpunkten. Sten Westling var musiklärare i Centralskolan i Hortlax, han var körledare för Hortlax skolans högstadiekör, där jag brukade hoppa in som trummis. Sten var basist och hade ett förflutet i Åke Jönssons orkester från Ångermanland). /Roger.


Piteå Tidningen den 7 juni 1969.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0