USCH!

Himlen har öppnat sig - totalt! Regnet vräker ner, och jag undgick så när som på ett hårsmån att bli dränkt av det myckna vattnet som kom dansande nerför "himlastegen". Visst är väl regn bra, men inte i alltför stora mängder. Aldrig blir man riktigt nöjd över det väder som råder. Åtminstone inte om vi som just nu, "råkar" befinna oss mitt i den svenska sommaren.

Prinsessbröllopet igår lockade många TV-tittare. Även jag, Elisabeth och Jannice (Robert vägrade) satt och kollade in "spektaklet". Personligen så är jag ingen rojalist. Tycker inte att sådant hör hemma i vår värld 2010. Det är väl så att vi lever i en demokrati? Där vi alla (hoppas jag) ska sträva efter en sådan rättvisa bl a mellan könen, och även en rättvis balans mellan alla oss levande på denna jord? Vad är då en monarki? Jo, en kvarleva från det gamla feodalsamhället, där penningens makt alltid gällde. Och där ordet demokrati inte ens fanns uppfunnet. Nu slutar jag mitt föredrag med att hoppas på bättre väder framgent.

Ha det så gott, oavsett om ni är monarkister eller medlem i den svenska republikanklubben, märk väl - alla är ni lika mycket värda!!

/Roger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0