-"Vi har ett resultat....."

Så var det över. De två finalisterna som åker direkt till Globen från kvällens andra chans blev; PERNILLA WAHLGREN och JESSICA ANDERSSON.

Pernillas "Jag vill om du vågar" är som direkt hämtad ur melodifestivalens bruksanvisning om hur en schlager skall låta och se ut. Fart och fläkt, en helschysst låt som faktiskt gör lyssnaren/mig väldigt glad. Och det är väl det som är meningen, heller hur? Precis tvärtom tyckte jag Pain of Salvations "Road Salt" var. Litegrann av begravningsstämmning infanns sig, när jag satt i min vardagsrumssoffa full av förväntan. Och det, är väl inte meningen en kväll som denna?

Jessica Andersson gjorde ett rätt så storstilat intryck när hon intog scenen i Örebro. Denna skönsjungande vackra uppenbarelse, gjorde att jag nästan satt och rös till hennes mäktiga ballad, "I did it for love". En form av vemod smög sig in i mitt bröst, speciellt när den vackra cellon kom in i bild, med dess sorgliga framtoning. Men oj va´bra!! Just nu känns det som om jag skulle kunna sätta en liten slant på Jessica i alla fall, det sorgliga till trots.


Jessica Andersson - denna vackra skönsjungande kvinna som
framförde "I did it for love". En mäktig ballad, sorgsen och
fylld av vemod, men oj va´bra!


Pernilla Wahlgren gick till Globen med sin "Jag vill om du vågar".
En fartfylld schlagerlåt som vore den hämtad ur Christer Björkmans
handbok; "Hur en schlager skall låta!".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0