Tonix sista spelning - Sandra i Kalmar

Efter drygt fyrtio år som dansband, spelar TONIX ikväll upp till den sista dansen på "Sandra" i Kalmar. Så tack för alla åren som ni funnits därute på dansbanorna i vårt avlånga land. Och tänk så många människor som både dansat och lyssnat till er musik. Ha det så gott i framtiden. Men hur är det nu man brukar säga........? Jo, en gång musiker, alltid musiker. Kanhända att abstinensen kommer krypande, när ni sitter med era bingolotter framför TV:n och tänker er tillbaka till de underbara åren som dansmusiker. Och vem vet - det kanske blir någon form av comeback i framtiden, som det brukar bli för de flesta inom den här branschen.


TONIX - 1974. Fr. v. Matz Ålund, Tommy Hagman, Sven Lundqvist,
Gunnar Berlevik, Göran Lindberg och Allan Jacobsson.


TONIX i inspelningsstudion i Göteborg 1974.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Gubbarna som spelar ikväll är: MATZ ÅLUND - trummor. GUNNAR BERLEVIK - bas, sång. ALLAN JACOBSSON - sax, flöjt. MAGNUS HÅKANSSON - keyboard, sång. BOSSE THYRÉN - sång, gitarr.
---------------------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer
Postat av: Ingemar

Jag kom in lite för sent. Var på Tonix i lördags eftersom jag har hört att de gjort en fantastisk version av "Goodnight sweetheart". Trodde inte det var sant när det visade sig att de var bra hela kvällen. En otroligt bra kväll. Älskar låtar som "Dansens drottning", "Shang-a-Lang", "Teddy Bear", "No matter what", "Älskar bara dig" (har aldrig hört den, men skall tydligen finnas på singel), ovannämnda låt m m. Styrkan i gruppen är att de är goda musiker, spelar dansant. Sedan så gillar jag mycket att det blir oerhört fylligt vokalt när 2:a leadstämman sjunger mycket energiskt bakom huvudsångaren. Framför allt i låtarna jag nämnde. Otur att det var så här sent jag riktigt upptäckte gruppen. Hoppas också på att det blir någon form av revival framöver.Ingemar

2010-03-08 @ 15:38:55
Postat av: Roger

Tonix är/var ett av Sveriges genom tidernas bästa dansband. Kompetenta musiker som kunde konsten att roa sin publik. Ganska strongt att lyckas hålla sig kvar så länge som dom gjorde. Det är värt all beundran.

/Roger.

2010-03-08 @ 20:45:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0