Anna-Lena Löfgren & Leif Kronlunds orkester

I Piteå Tidningens semesterspecial i juni 1967 fanns följande att läsa inför det obligatoriska midsommarfestligheterna på Udden i Sikfors:

I år kommer Sikfors att bjuda midsommarpubliken på verkliga topparrangemang. För dem, som inte vet, kan vi tala om att Sikfors är en liten by c:a 3 mil väster om Piteå centrum, blir storstad en gång om året och det är under midsommardagarna. 25.000 personer, i medeltal, brukar invadera den lilla byn där alla på ett eller annat sätt engageras i festligheterna. Det har blivit tradition för ungdomen i Norrbotten och Västerbotten att fira midsommar på denna festplats, som ligger på en höjd vackert belägen vid Piteälv. Arrangörerna satsar varje år nära 100.000 kronor för att bjuda publiken olika arrangemang och i år blir det inget undantag. Arrangemangen är fler och mer påkostade än i fjol.

Leif Kronlunds stora band från Göteborg har de senaste åren varit "husband" och så blir det även i år. Vidare kommer Anna-Lena Löfgren och Siw Malmkvist. Den mer popinriktade publiken får höra Hep Stars och Shanes. Kontrakt finns även med Skandinavien Five. Rune Ohlsson, den världsbekante lingångaren, kommer att bjuda på en extra attraktion. Han skall promenera på slak lina över forsen nedanför festplatsen.

-Vi har en stor attraktion till som vi inte kan avslöja ännu men det blir något alldeles extra, säger festbasen Allan Löfgren. Vad man i dagens läge vet så skall Skogs nöjesfält se till att publiken roas på olika sätt och i arrangemangen, ingår även striptease med några fagra skönheter. Tre dagar varar festligheterna.

Det har hårdnat till betydligt på nöjesfronten under midsommar. Norrbotten har många stora festplatser, som bara kör en enda gång om året, under midsommardagarna. Trots den alltmer hårdnande konkurrensen har Sikfors stått sig och är en av de största i övre Norrland, som ännu håller ett fast grepp om sin publik. Festplatsen har byggts om och byggts till i många omgångar. I år behövs inga större ombyggnader. Det enda, som företagits, är en reparation av gamla dansbanan. Campingplatserna rymmer ett par tusen tält och parkeringsplatserna ger plats för c:a 5.000 bilar.


Kampen om midsommarpubliken är hård. Sikfors satsar i år 100.000
kronor på artister, bl a de här två, Leif Kronlund och Anna-Lena Löf-
gren.
-------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0