Sångaren Roger Johnson - Yngve Forssélls orkester


Hårdare än någonsin tänker Roger Johnson satsa på en karriär inom
showbiz. "Snälla pappa, vänta på mig" heter den låt som tog klivet
direkt upp till fjärde plats på Svensktoppen.


Förra veckan var svensktoppssuccé numro två ett faktum. Glatt överraskad mottog Roger Johnson beskedet att "Snälla pappa vänta på mig" hade platsat på Uffe Elfvings lista. Som ende nykomling tog han steget ända upp till fjärdeplatsen. Jätteskoj, tyckte Roger. Det här är roligare än förra gången. Nu har jag visat att det går att följa upp en hit även för en relativt anonym sångare. "Snälla pappa vänta på mig" är en engelsk hit, som i höstas var uppe och nosade på listorna i England. Originalet heter "Daddy, don´t you go so fast".

EGEN TEXT
-Den svenska texten har jag plitat ihop själv. Därför var det extra kul att just den här låten vann juryns gillande. Även om Roger så-att-säga halkade in i branschen på ett bananskal, hade han fuskat en hel del som sångare när han klev in på "Talang 70"-scenen.
-Firar i år 10-årsjubileum som vokalist. Började 1962 i en orkester som heter Qvintett - 61. Med grabbarna i qvintetten sjöng jag till 1968, berättar Roger.
Roger var poppis. Sjöng bl a "Only you" så att alla flickögon tindrade. 1968 hade Roger fått nog av turnerandet. Sången stal för mycket tid och han satsade istället på sin "civila" karriär. Svensktoppsångaren startade eget företag och det gick inte att kombinera jobb med sång.

COMEBACK
Men bara två år senare var det klippt igen. Efter succén i "Talang 70" och succén med "Igår sköt jag ihjäl en okänd man" beslöt Roger att satsa hårdare än någonsin på sin sångförmåga. Omgående fick han kontakt med ett skivbolag och hittills har det blivit en LP och fem singlar. Ytterligare ett par plattor är på gång. När Roger beslöt att satsa på sången var kapellmästaren Yngve Forsséll genast framme med ett erbjudande. Johnsson nappade på direkten.
-Trivs fantastiskt bra med grabbarna. Vi är ett härligt gäng.

NÄSTAN PROFFS
Yngve Forssélls orkester är förmodligen den mest populära orkestern norr om Dalälven. Spelningar är bokade för lång tid framåt. Grabbarna spelar tre gånger i veckan, under högsäsong kan det bli ännu mera. Engagemanget med Yngves kräver mer och mer tid. Roger är inte helproffs, men han har blivit mer artist än försäljare. Någon parkshow i egentlig mening blir det inte i sommar för Roger. Går inte att genomföra eftersom orkestern är hårt bokad. Däremot satsar Yngves på en egen show.
-Arrangörerna har inte råd att engagera såväl artist som dansorkestern. Dagens modell är att slå två flugor i en smäll, kombinera dans och show. Därför håller vi på med att arbeta fram en scenshow, berättar Yngve Forsséll. Yngves är en orkester som då och då syns i TV. Redan i morgon söndag är det dags igen. Bertil Hedlund i Sundsvall har producerat programmet.

TILL ROSTOCK
Forsséll har lyckan att ha två svensktoppsångare i sin orkester. Ann-Christin Hedmark heter det andra vokala inslaget. Ann-Christin kommer förresten i Kvällsöppet någon gång i mars. Det är också klart att Roger och Ann-Christin kommer att göra en LP tillsammans. Skivurvalet är inte klart, men mycket talar för att det blir några spår med hederliga  evergreens. Skivbolaget satsar hårt på Roger Johnson. I juli månad åker han till en stor schlagerfestival i Rostock. Sällskap på resan får han av Titti Sjöblom. Och så blir det kanske en firarmånad i radion. Roger Johnson är på väg att bli sångproffs.


Kapellmästaren Yngve Forsséll (till höger på bilden) har all anledning
att se nöjd ut. Roger Johnsons svensktoppframgångar betyder att
Yngves befäster sin ställning som populäraste dansband norr om Dal-
älven.


Roger började sin sångkarriär i orkestern Qvintett - 61 året 1962.


Med detta band sjöng han fram till 1968. (Annonserna är från 1967).

----------Piteå Tidningen den 19 februari 1972-------------------------------------


Kommentarer
Postat av: Lilian Eriksson

Kul ! Glömmer aldrig succen, att han också är min kusin gör ju det hela ännu roligare

2010-07-06 @ 09:47:16
Postat av: Roger

Han var en sångare av klass, den gode Roger Johnson. Inget snack om den saken. Yngve Forsséll hade också den goda smaken att omge sig med duktiga musiker och sångare.

2010-07-06 @ 09:52:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0