Två bilder på COOL CANDYS

Än en gång har Arne Nathansohn varit mig behjälplig, när jag på mitt lite vetgiriga sätt försökt få ytterligare svar på mina frågor om Cool Candys. 1969 hörde jag för första gången Cool Candys. Man låg då på Svensktoppen med Jules Sylwains "Som varje liten pärla". Alltsedan dess har "Cools" varit ett favoritband. Och vem kunde tro att jag fyrtio år därpå skulle få privilegiet att få höra en av bandets medlemmar - Arne Nathansohn - berätta för mig om Cool Candys framgångsrika historia. Jag har förstått att "navet" i orkestern i mångt och mycket var trummisen och idésprutan Einar Svensson. Han hade den goda smaken att alltid omge sig med riktiga och mycket kompetenta musiker, av hög klass. Om Einars Svenssons skivbolag "Anette" och en hel del annat, hade jag någon gång längre fram tänkt försöka skriva om. Jag vet att Stikkan Andersson fått en allvarlig konkurrent i Einar om ödet velat annorlunda. Einar dog hösten 1972 mitt uppe i sin gärning, endast 47 år gammal.


COOL CANDYS ORKESTER 1957. Einar Svensson - trummor,
Gunnar Wahlgren - vibrafon, trumpet, tenor- altsax, dragspel,
klarinett, Karl-Arne Andersson - piano, Göte Johansson - bas
och Reinhold Nilsson - klarinett, tenorsax.


COOL CANDYS 1967. Under en vecka i augusti 1967 engagerades
Cool Candys för en spelning på Liseberg i Göteborg. På bilden ses;
Arne Nathansohn - gitarr, Einar Svensson - trummor, Carl-Ivar Ivars-
son - tenorsax, Göte Johansson - bas, Gunnar Wahlgren - alt- tenorsax
och Karl-Arne Andersson - piano.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kommentarer
Postat av: Björn Jakobsson

Jag ser fram emot att få läsa mer om Cool Candys då de som jag säkert tjatat om också hör till mina favoriter - och VISST borde historien om Einar Svensson och hans liv tecknas ned ordentligt!

2010-05-23 @ 15:38:29
URL: http://bjornsblaablogg.blogspot.com
Postat av: Roger

Einars gärning, både som musikant, skivproducent, kompositör och idéspruta, borde uppmärksammas ordentligt. Kanhända att det blir ett ämne för ett kommande inlägg framöver (jag arbetar på det). Har fått en hel del intressant material hemskickat av Arne Nathansohn. Göte Johansson, som spelade bas i Cools i 15 år, har nedtecknat en del av Cools historia 1953-1967. Spännande att få höra om bandets uppbyggande, och om alla de medlemmar som funnits i orkestern genom åren.

/Roger.

2010-05-23 @ 20:24:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0