Bengt-Erics showtett - Skellefteå

BENGT-ERICS STARTAR PÅSKTURNÉ:


I dag, lördag, far Bengt-Erics på påskturné. Fr. v. orkesterledaren
Torsten Nilsson, trummor, Bosse Larsson, gitarr, Monica Linder, voka-
list, Roger Källmark, saxofon, Ove Lundström, bas och showtettens
månadsgamle vokalist Christer Wikberg.

"TOPPEN MED TVÅ VOKALISTER"

I en månad och några dagar har nu Bengt-Erics showtett kört med två vokalister. Och det har gått alldeles utmärkt. Nu hoppas sextetten på ytterligare framgångar. I dag, lördag, packar de sina trunkar och far på sin traditionella påskturné.

Själva orkestern har existerat i sju år och den turné den i dag startar är den sjätte.
- För en månad sedan fick vi ju tillökning. Det var Christer Wikberg, Missenträsk. Han är vår vokalist nummer två. Erfarenheterna från att ha två vokalister, Christer och Monica Linder, Jörn, är enbart goda, säger orkesterledaren Torsten Nilsson, Skellefteå.

Många mil för träning
- Det är ju klart att det är lite svårt att hålla ihop orkestern eftersom vi bor på så vitt skilda håll. En bor i Jörn, en i Missenträsk, några i Skellefteå och vår gode gitarrist Bosse Larsson studerar i Umeå. Det blir alltså ganska många mil som musikerna avverkar varje vecka för att komma till träningsaftnarna (torsdagar) i Skellefteå.

Tar fjorton dagar ledigt
Både vokalissan och grabbarna jobbar i vanliga fall. För att klara påskturnén har de tagit ledigt. I fjorton dagar ska de kuska omkring och bjuda norrbottningarna på musik á la Bengt-Erics. Redan i kväll spelar de i Kiruna och sedan styr de kosan mot Malmberget, Överkalix m. fl. orter i norr.

Planerar skivinspelning
Ni har väl hört talas om att orkesterns nye vokalist Christer Wikberg skriver låtar? Han har ett antal bitar på lager och Bengt-Erics hoppas få göra en skiva med en av hans kompositioner inom den närmaste framtiden.
- Och vi har en del andra överraskningar på gång. Men de kommer inte förrän i slutet av april eller i början av maj, säger orkesterledaren.
-------------------------------------------------------------------
Norra Västerbotten den 6 april 1968.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0