"Den motvillige monarken"


Bild: www.expressen.se

I boken "Den motvillige monarken" av författartrion Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer, berättas om vår svenske kung och tillika statschefs minst sagt  hemliga liv. Besök på svartklubbar tillsammans med unga damer, vars ägare blivit dömd flertalet gånger för grov brottslighet. Påstådda otrohetsaffärer, med en känd svensk sångerska (  Camilla Henemark ) besök på strippklubbar under OS i Atlanta 1996. Där även vår monark tillbringat två timmar i enrum med en strippa. 10.000 dollar samt 2.000 dollar i dricks kostade kalaset. Vad otrohetsaffären beträffar, så påstås också att drottning Silvia kände till vad som föregicks under den ett år långa relationen.

Om nu detta skulle vara sant, så är det inte första gången som det blåser rejält om vårt kungahus. Tidigare i historien - på Oscar II tid - så florerade rykten om kungens kärlek till unga vackra damer. Oscar var så pass het på gröten att han t.o.m. lämnade efter sig ett visst antal avkommor p.g.a. sina lösaktiga förbindelser. Gustaf V har även han gått till historien genom sin homosexuella relation till en viss Kurt Haijby. Hovet försökte på olika sätt och vis sopa undan alla  tänkbara spår som uppstod genom monarkens otillåtna relation. Märk väl, att homosexualitet var i lag förbjudet fram till 1944. Kurt Haijby förpassades så småningom till Tyskland under 30-talet. Och löpte därmed risk att hamna i fängelse, eller även att dödas för sin läggning.

Att kungens liv skildras så öppet i den här boken, uppfattar jag inte alls på något sätt stötande. Tvärtom. En statschef och monark, som fungerar som symbol för vårt land, måste föregå med gott exempel. Speciellt när det förväntas av oss vanliga medborgare att "följa lagen". Detsamma skall även gälla medlemmarna av familjen Bernadotte, där vår svenske konung CARL XVI GUSTAF utgör ättens absoluta överhuvud.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0