Den motvillige monarken: Carl-Gustaf Folke Hubertus

Vår monark har hamnat i ofrivilligt blåsväder sedan författarna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer avslöjat intima detaljer om vår statschef. Nu visar en undersökning som någon av våra kvällstidningar gjort att gemene man/kvinna blankt struntar i vad kungen gör i sitt allra mest privata. Otrohetsaffärer, besök på strippklubbar m.m. tycks inte beröra det svenska folket nämnvärt. Men det finns ett allvarligt MEN....Hade det handlat om Albert Andersson i Vikmanshyttan, och hans snedsprång, ja, då hade det hela inskränkt sig till en privat familjeangelägenhet. Men i vår kungs fall så är det inte så. I egenskap av sin position som statschef, och med många hemliga detaljer om vårt land, så kan den svenske monarken i värsta fall utsättas för pinsamma utpressningsfösök. Ett känt faktum är att människor med höga befattningar inom bl a rättsväsendet och det militära är hyperintressanta för främmande makter. Läser man sin historia så finns många bevis där personer ( bl a under det kalla kriget) inlett sexuella relationer, där man i slutändan blivit lurade på diverse statshemligheter.

Gustaf V utsattes av Kurt Haijby för utpressning pga av den homosexuella relation de båda hade under 1930-talet. Överståthållaren Torsten Nothin spelade här en avgörande roll i fallet. Nothin spelade ut hela sin arsenal av bluff och smutsiga trick, alltför att rentvå den åldrige konungen. Sverker Åström, den välkände UD-tjänstemannen, avslöjade sin homosexualitet på ett tidigt stadium. Östen Undén, Tage Erlander och Olof Palme serverades nyheten av Åström själv, alltför att inte hamna i dylika utpressningshistorier.

Carl XVI Gustaf akilleshäl är för alltid avslöjad. Och den där svaga punkten kunde komma att utnyttjas om det ville sig riktigt illa. Därför så är "Den motvillige monarken" så viktig för oss som bor i det här landet. En statschef och kung, måste helt enkelt föregå med gott exempel. För några år sedan avslöjades att en domare i Högsta Domstolen haft sex med en prostituerad i baksätet i sin bil. Samma ska gäller här. Hade det återigen varit den där Albert från Vikmanshyttan, ja, då hade det varit ett isolerat problem. Betänk i vilken jävsituation denna domare försatte sig i. På dagarna utdömer han diverse domar för sexköp. På kvällarna så gör han samma sak själv. Jag vill inte leva i ett sådant land, som styrs av sådana herrar.

Vårt kungliga hov, hade en stark pro-tysk inställning under både 1:a och 2:a världskriget. Gustaf V:s gemål, Victoria var tyska och utgjorde en stor påverkan på vår kung. Vår kungs mor, Sibylla af Coburg, var även hon tyska. Hennes far, vår kungs morfar, var nazist ut i fingerspetsarna. Men i vårt land lades det berömda "locket på", alltför att inte skada de kungliga.

Deanne Rauscher skrev även boken om bordellmamman Doris Hopp. Där avslöjades att många kändisar både inom politik- och kändisvärlden utnyttjat minderåriga flickor. Förre centerledaren Thorbjörn Fälldin, statsminister Olof Palme, justitieminister Lennart Geijer, var några av de många namn som "poppade" upp. Diskussionen ebbade så småningom ut, och jag vet inte varför. Kanske för att vi här i Sverige inte är "mottagliga" för sådana avslöjanden? Är vi som strutsen att när det blir obehag, ja, då sticker vi huvudet i sanden?


OSCAR II och hans hov. Kung Oscar hade under sina många år
som regent, många kärleksaffärer. Det resulterade i ett antal
"barn-på-bygden".


GUSTAF V med sonen och blivande konungen Gustaf VI Adolf.
Gamle kungen, hade ett homosexuellt förhållande med Kurt
Haijby. Kungens närmaste män gjorde allt som fanns i dess
makt att kasta ut dimridåer för att mörklägga alltsammans.
I bräschen gick Torsten Nothin och gjorde sin plikt, i egenskap
av kunglig överståthållare.


GUSTAF VI ADOLF (1882-1973). Gustaf Adolf var gift två gånger.
Andra äktenskapet förblev barnlöst. Men han hade en son vid
sidan om. En son som framträdde i veckotidningar på 70-talet,
och vars släktskap var klart bevisat att han tillhörde den Berna-
dottska släkten.


Boken om Gustaf V och hans hemliga liv: "Ers majestäts
olycklige Kurt".


Det svenska hovet genomsyrades av
en klar pro-tysk inställning under kri-
get. Här ses kung Gustaf V med son-
sonen Gustaf Adolf vid ett besök hos
Herman Göring 1939.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0