Ondskan personifierad!

Jag har alltid varit ganska så intresserad av vad som händer och sker ute i vår värld. Samhällsdebatten som förs försöker jag också ta del av så gott det nu går. Följer man nyhetsrapporteringen, så kan man inte undgå de stora antal grova brott som begås. Många oskyldiga människor kan plötsligen drabbas av oprovocerat våld på gator och torg. Och som jag upplever det, så har det meningslösa våldet blivit alltmer raffinerat. Vad är då orsaken? Vad för slags primitiva "urkrafter" släpps loss i en mördares huvud? Ja, det är en ganska intressant typ av fråga, skulle professor Leif GW kanske sagt. Men man behöver verkligen inte ha professors grad för att bli mer än nyfiken på detta fenomen. Vad är ondska? Är det en själslig abnormitet? Inga barn föds ju till världen som seriemördare eller våldtäktsmän. Det är en slags "yttre" omständighet? Inte bara yttre, utan jag skulle väl säga inre....Arv, uppfostran, miljö, många faktorer som vävs in i en människas liv. Hitlers lägervakter lydde "bara" order. Riksmarsalk Hermann Göring, lydde "bara" order. Även tredje rikets rustningsminister, Albert Speer, lydde "bara" order. SS-Obersturmfürher Adolf Eichmann, lydde "bara" order. Hitlers ställföreträdare och Obergruppenfürher Rudolf Hess lydde också han "bara" order. Adolf Hitler själv, ja, han gick händelserna i förväg när de allierade intog Berlin i krigets slutskede, och genom ett skott i huvudet så undgick han allt ansvar.

Hur än många medaljer som dinglade på deras respektive bröst, hur hög än deras befattning var, så skyllde alla på alla. Ingen hade det civila kuraget att träda fram och helt enkelt säga: Jag gjorde fel! Jag ångrar mig! Jag är beredd att ta mitt straff! Så gäller det även i vår vardag runt omkring. Alla skyller på alla! En livstidsömd fånge i ett fängelse i USA hade bestialiskt mördat flera personer. Trots detta så hittade han kärleken i form av en kvinna som engagerat sig i hans fall. Trots att starka bevis fanns. Trots att hans DNA spårats till mordplatsen. Trots att hans skoavtryck fanns i offrens blod, så åberopade både hans oskuld. "Det var någon annan som gjort det", sa "kvinnan i hans liv".

Häromdagen gick en 21-årig ung mor med sin tvåårige son till hans dagis. Precis som miljoner andra föräldrar gör dagligen. Men den här speciella dagen lurade döden bakom knuten. Kvinnans 62-årige adoptivpappa rusar fram och utdelar ett dödande knivhugg i den unga mamman kropp. Hon avlider sedan av skadorna. Pappan säger:
- Hon hade kränkt familjen!. Ytterligare ett meningslöst mord där förövaren hänvisar till de urgamla princierna: "Öga för öga, tand för tand". Hur många fler unga levnadsglada tjejer skall behöva plikta med sina liv innan vi i detta land gör någonting åt det? Men det är en farlig och stundom minerad mark att gå på, när vi i vår demokrati ifrågasätter urgamla religiösa företeelser. Hedersmord - kallas det. När en far eller nära släkting mördar brutalt det bästa som kan finnas i en pappas och mammas liv: ETT BARN! Barnet som vi älskar så högt. Barnet som väcker det bästa i sina föräldrars liv. Ett oskyldigt barn som DU som förälder skall respektera, älska besinningslöst, följa och stödja genom livet. Hedersmord!!! Det mest avskyvärda som i alla fall jag kan tänka mig.

Ren och skär ondska, handlar det om. Ondskan i dess värsta form. Samma primitiva brutala smutsiga ondska, som fick Hitlers lägervakter att slå ihjäl små barn, för att sedan hänga upp dem på köttkrokar. Samma ondska som "Mein Fürher" predikade från sin talarstol under partidagarna i Nürnberg 1933. Samma ondska som alla "Ja-sägare" genom alla tider yttrat till sina högre befattningshavare. Samma ondska som gjorde en liten tvåårig grabb moderslös, när hans morfar lyfte den kniv som dödade hans mor. ONDSKA!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------
Ett jätteinlägg som kanske ingen orkar ta sig igenom. Men huvvaligen så
skönt det var att få ventilera sina tankar. Tack bloggen för att du finns!!!
/Roger Lindqvist.

Kommentarer
Postat av: Douglas Söderlind

Hej Roger! Tänkvärda ord det där du skrev i din blogg. Om man hade svaret, vad lätt skulle vara då, då kunde man vända värden rätt i gen, nu är den upp och ner.

Make love not war!

2010-11-17 @ 18:34:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0