Brändöpojkarna - I Afton!

BRÄNDÖPOJKARNA - ett gäng musikanter från Brändön i Luleå, härjade flitigt ute på dansbanorna under 1970-talet. Nån gång möttes våra vägar vid nån nattöppen hamburgerbar i trakterna kring Luleå, när jag spelade i Rolf Åhmans. Två LP-skivor finns besparat åt eftervärlden. Inspelade 1974 & 1976. I bandet fanns gitarristen och sångaren Ulf Jacobsson med. Jacobsson var under "det glada" 60-talet med i popbandet Los Comancheros, som uppmärksammades på riksnivå. Ulf Jacobsson gick bort för några år sedan.


BRÄNDÖPOJKARNA. Överst fr. v. Lars Landström, Stefan Gerdin,
Ulf Jacobsson och Ewert Wikström.

I september 1974 inspelades LP:n "BRÄNDÖPOJKARNA I AFTON".
Skivan som spelades in i Marcus studio i Solna producerades av
Tommy Halldén och vid mixerbordet satt studions ägare Marcus
Österdahl.

Kommentarer
Postat av: Björn Jakobsson

Stefan Gerdin var (åtminstone på 90talet) ledare för en grupp ungdomar med olika funktionshinder som åkte runt och spelade och underhöll på dagcenter och äldreboenden. Mitt blygsamma band Bjarnicks höll till i ABFs lokaler på Örnäset i Luleå och vi pausade gärna våra egna repetitioner för att gå och lyssna på Stefan och hans adepter.

2010-10-24 @ 08:36:59
URL: http://beji.webb.se
Postat av: Roger

Gubbarna i Brändöpojkarna gjorde en LP 1976. En av körtjejerna var inte helt obekanta Py Bäckman. Kenth Åberg ingick ett tag i bandet. Duktig musiker som även spelat professionellt.

2010-10-24 @ 10:21:55
Postat av: Thomas Ohman

FD Lulebo som lyssnade och dansade till Brandopojkarna, mest i baracken i Brandon. Bor nu i USA, Chicago. Har bada lp-skivorna kvar. 'Tidig morgon' har spelats i en lyx 'forlangd' limo pa vag till ett kasino i Missisippi. Vad gor Lasse, Roffe, Evert, Kenth o Stefan nufortiden?

2011-07-04 @ 07:17:51
Postat av: Paul Reichberg

Tragiskt att Ulf avled. Vet någon orsaken?

Vi jobbade ihop på NJA som fotografer och en gång var Los Comacheros med i en upsättning på Luleå ABF-teater 1964.

2011-12-13 @ 15:02:22
Postat av: Linus Jacobsson

Hej, Jag är son till Ulf, Har letat efter vissa av LP/Eps som Ulf spelat in med diverse band. Äger första los comancheros och Ulf Jacobzon Ep med "Tro på mig" och "Ta din frihet och gå". Om någon vet om vart jag skulle kunna få tag på resten skulle jag vara väldigt tacksam!

Paul Reichberg: min Mail, Linus_jac@hotmail.com

2013-10-17 @ 01:49:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0