Dansbandskampen

Ikväll sänds andra delen av TV:s Dansbandskampen. Förra veckan bjöds inte på några större överraskningar. Två av de tävlande banden fick inget nytt förtroende: Pigo & the Topaz Sound samt Zlipperz. Vad Pigo och hans kompisar beträffar, så förstår jag inte ens vad dessa herrar gjorde i tävlingen. Dansband är de definitivt inte. Åtminstone inte i mina ögon i alla fall. Zlipperz däremot lät mer som ett traditionellt dansband skall göra. Men tyvärr fick grabbarna enkelt biljett hem till Skåneland.

CC & LEE är ett välrutinerat band. Samspelta och proffsiga är dom att räkna med i årets tävling. Samma gäller gamla hederliga Wizex - som funnits ute på våra dansbanor sedan 1958. Året 1973 grundades "det nya" Wizex, med fronfiguren Kikki Danielsson vid sångmikrofonen. Ska bli spännande att följa dessa ringrävars öden i den fortsatta kampen. OBS! I Wizex finns inga "fornlämningar" kvar från startåret -58. Den äldste i församlingen är gitarristen Tommy Karlsson, som fanns i 1973-års konstellation. Tommy tog efter glansåren en rejäl paus från spelandet, och återkom 2005.

Från Älvsbyn i Norrbotten kommer Yeni Karlsson. Hon är en av de tre skönsjungande damerna i Sweetshoots. Yeni - som härstammar från byn Vistträsk utanför Älvsbyn - har ett förflutet som sångerska i Schytts från Göteborg. Damerna med kompmusiker bjöd på ett härligt uppträdande förra lördagen. Tror att de kommer att gå långt i tävlingen. Jeppez and the Cowboys från Löddeköpinge gav ett osäkert intryck vad mig beträffar. Inte nån höjdare precis. Samma sak gäller skånepågarna i Willez vars unge sångare svajade en hel del på stämman. Kanske av ren premiärnervositet, men inget stort A från mig.

Donnez hemmahörande i Perstorp, gjorde ett stabilare intryck. Stadigt komp och med en sångare med "DET" plockade man poäng hos den intresserade TV- och danspubliken. Donnez lär vi ser mer utav. Jämtlänningarna i Patrik´s Combo verkade vara tre vildmarksmän med extra mycket hår på sina bröst. De musikaliska imponerade icke. Vad som gjorde att de fick nytt förtroende tror jag berodde på att man verkade vara äkta naturbarn från de vida vidderna. Elisa´s från Västergötland var ett typsikt "mellanband". Varken bra heller dåligt.
Vad gäller de två specialisterna; Thomas Deutgen och sidekicken Gunhild Carling så skötte man sig efter förväntningarna. Även om Gunhild Carling verkade en aning osäker om vad dansmusik egentligen är för något. Tur att hon då kan luta sig mot professor Deutgens trygga axlar. Thomas kan nämligen det här med dansmusik, och hans kommentarer och tyckande är ganska så likt mina egna. Dansmusik skall inte krånglas till. Dansmusik är till för de som dansar inte för några "tyckare" i fin kostym och "höghusfrisyrer". Dansmusikens enkelhet är hemligheten bakom allt. Dansmusik skall vara lättdansat. Vill man dansa Argentinsk tango eller bolero - ja, då får man söka sig till nåt helt annat.


SWEETSHOOTS gjorde ett bra intryck i TV-rutan förra lördagen.
Längst till höger ses Yeni Karlsson bördig från Älvsbyn i Norrbotten.
----------------------------------------------------------
Bild: www.lucas.se


WILLEZ från Ljungbyhed i Skåne gav inget stabilt intryck i förra helgens
Dansbandskamp. Sången lät svajig och överambitiös.
------------------------------------------------------------
Bild: www.fjl.se


DONNEZ var för mig en klar och glad överraskning. Så här skall äkta
svensk dansmusik spelas!!! Dansband alla the way baby!
------------------------------------------------------------------
Bild: www.danspalatset.com


CC & LEE ett enda stort utroptecken!!!!!
--------------------------------------------------------
Bild: www.blogspot.comKommentarer
Postat av: Anonym

Det är alltid kul att titta på tv. :D

Föresten, vad tycker du om min blogg? Jag försöker få fler läsare så jag undrar om du vill göra bloglovinbyten? ;)

2010-10-24 @ 15:20:02
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0