Gubbar på MC......

Som skrider gatorna fram med sina nypolerade maskiner är en skön syn att se. MEN, i samma stund som de bär skinnväst med namnet "Hells Angeles" på sin rygg - ja, då blir det hela till någonting mycket mer allvarligare. Det finns många MC-klubbar runt vårt land. Killar och tjejer som vigt sitt liv åt gamla bilar och motorcyklar. En kul och givande hobby. Jag personligen tycker väldigt mycket om gamla bilar. Varje sommar när tillfälle ges, brukar jag bege mig till bl. a. Badhusparken i Piteå för att avnjuta rariteterna. Inte bara bilar, utan också gamla mopeder som väcker glada minnen inombords. Men tyvärr så har vi även kriminella element som valt att gå en helt annan väg, än att "bara" digga sina hojar.

Mitt i lördagsrusningen i Piteå slog polisens insatsstyrka till. Tungt beväpnade, med polispiketer och helikoptrar som snurrade högt upp i luften, grep man nio stycken personer. Sex män och tre kvinnor fördes in i polisens bilar och bussar för snabb transport till Luleå. På en presskonferens som polisen höll igår, bekräftade man att att fyra män - med kopplingar till Hells Angeles - i åldern 21 till 38 år anhållits misstänkta för "övergrepp i rättssak, utpressning samt medhjälp till utpressning". Man berättade också att polisaktionen var ett samarbete mellan polis från Västerbotten, Västernorrland, rikskriminalen samt åklagarkammaren i Luleå.

"Det var som hämtat ur en actionfilm", berättade en ung tjej som blev vittne till dramatiken på Piteås gator. Vår stad har (än så länge) varit  förskonad från en etablering av kriminella  MC-gäng. I Luleå har det däremot kommit in "oönskade" gäster. Att människor skall få känna sig säkra att gå på stadens gator och torg, är ett klart måste. Tyvärr så försvinner trygghetsfaktorn rejält när klubbar som exempelvis Hells Angeles flyttar in. Hells Angels är lång ifrån ensamma: "Bandidos", "Red Devils", "Evil Crew", "Outlaws" är också några klubbar i "motorcykelbranschen". Deras huvudsakliga intressen är långt ifrån att enbart spela Fia med knuff eller se Bollibompa på TV:n. Inga söndagsskolekillar alltså.  Ånej!  De är tungt kriminellt belastade farbröder med ett digert brottsregister. Som vårt rättsväsende och styrande politiker måste ta på blodigaste allvar. I lördags hände det i vår stad....nästa gång händer det kanske i din stad.....?


Trygghetsfaktorn rubbas rejält för gemene man när sådana som Hells
Angeles bosätter sig i våra kvarter.
------------------------------------------------------
Bild: www.4bp.blogspot.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0