Rödhårige Thore & skönsjungande Sten - mfl.


På onsdag kommer det andra programmet i underhållningsserien
"Studio 8". Bland de medverkande återfinner vi bl. a. Anna-Lena
Löfgren, Thore Skogman, Mats Olin och Sten Nilsson ur "Sten &
Stanley". Det kan väl aldrig vara Thore Skogmans låt "Rött hår och
glest mellan tänderna", som är orsaken till Thores och Stens glada
miner?

TV:s generösa giv för cineaster, filmhistoriker, och folk, som bara tycker om långfilmer rätt-upp-och-ner fortsätter under mellandagarna. Vi får se långfilm även på torsdag och fredag.

ONSDAGEN för med sig det andra programmet av underhållningsserien "Studio 8". Skådespelaren Arne Strömgren från Malmö Stadsteater fortsätter att presentera gäster. I kväll är det idel kända namn, såsom Anna-Lena Löfgren, Laila Nyström, Renée Agén, Thore Skogman, Mats Olin och Sten Nilsson från "Sten & Stanley". Studio 8 följs naturligtvis av Forsyte sagan och därefter spelar Käbi Laretei den älskade "Für Elise" av Beethoven. Onsdagskvällen avslutas av en spelfilm med dokumentärt underlag, "Färgblind". Den handlar om en svensk regissör som vill sätta upp "Fröken Julie" med infödda skådespelare i Ghana och hur illa det slutar. Filmen vill belysa hur olämpligt det är, att tvinga på andra kulturer sin egen kultur i övertygelsen om den egnas förträfflighet.

PÅ TORSDAG återser vi Flipper i ett nytt äventyr över och under vattnet. En femminuterslektion i grallimatiken får vi av Tage Danielsson. Så redovisar Karin Mannheimer hur en pjäs blir till. Hon har följt Bengt Bratts och Kent Anderssons senaste pjäs "Hemmet" från repetitioner till recensioner. Skådespelarna hör hemma på Göteborgs Stadsteater. Torsten Ehrenmark presenterar de stora filmkomikerna och till torsdagskvällens program har valet fallit på Jaques Tati. Vi får glädja oss åt monsieur Hulot i Semestersabotören, Min onkel, Lantbrevbäraren och alla de andra härliga Tati-figurerna. Kvällen avslutas med långfilmen "Saint Joan", vilket är detsamma som Jeanne d´Arc. Jean Seberg porträtterar den franska bondflickan, andra välkända rollinnehavare är Richard Widmark och Richard Todd.

VECKANS ANDRA långfilm kommer redan kvällen därpå, på fredag. Den handlar om "Hårda bud i Arizona" eller hur Debbie Reynolds försöker sig på att bli vald till sheriff och hur detta slutar. Elvis Presleys gamla flamma Juliet Prowse bidrar också till munterheterna. Så blir det handboll. Sverige möter Danmark. Nina och Fredrik underhåller en stund och slutligen kommer Panorama. Per-Olof Carlsson tar upp idéologierna i tredje världen till skärskådande.

LÖRDAGSKVÄLLEN är alla popälskares kväll. Då kommer en popgala i Eurovision från Tyskland. Vi kan gotta oss åt sådana stjärnor som Manfred Mann, Bee Gees, The Small Faces, Cat Stevens och Twice As Much. Fjärde delen av "Kullamannen" kommer därefter och sedan blir det underhållning. Vi får tillfälle att se och bedöma det amerikanska TV-bolaget NBC:s bidrag till underhållningsfestivalen i Montreux. Gene Kelly dansar och sjunger i "Jack and the beanstalk". Allt om vikingar berättar Fredrik Hackman som gjort montaget "Vikingar". Det är en introduktion till en kommande dokumentärserie, "Vikingarnas vägar", som producerats för nordvisionens räkning. Mera historia, fast på annorlunda sätt. Sune Mangs och Lis Nilheim underhåller om och ombord på regalskeppet Wasa. Och för alla Kimble-fans kommer ett nytt avsnitt av "Jagad" som sista programinslag på lördagen.
-------------------------------------------------------------------
Norra Västerbotten den 22 december 1967.

/ Så kunde Televisionsutbudet ta sig ut en decembervecka 1967. /
Roger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0