Valets efterdyningar.....

Det gnisslar och gnäller i samarbetet mellan de borgerliga. Nu har Jan Björklund i Folkpartiet krävt att få efterträda Maud Olofsson som vice statsminister. Fredrik Reinfeldt å sin sida har svalt stoltheten och ringt Mona, huvudkombatanten i valet häromsistens. Tror knappast att det gäller nån inbjudan till ett kafferep hemma hos Fredde och Filippa? Det hela rör sig om taktikspel i de högre sfärerna, d.v.s. politik m.a.o. SD har efter sina framgångar blivit en vagel i allas ögon. Så även hos herr Reinfeldt som vägrar att ha samröre "med något som katten släpat in". Rapportmedarbetaren och den politiskt mycket kunnige K.G. Bergström, tyckte i en tidning att man helt enkelt måste acceptera folkets röst.
-När vi nu fått in SD i riksdagen, om än vi inte alls gillar det, måste vi ändå se till att föra vettiga diskussioner. För man kan inte bortse ifrån vad det svenska folket har tyckt och tänkt. Fortsätter vi häxjakten i massmedia, är det stor risk att sympatierna växer för  Sverige Demokraterna.

Vad man än har för åsikt, så måste vi väl uppfylla de demokratiska värderingar som vi är kända för att ha i det här landet. I valet 1991 var det Ny Demokrati som hatades från både höger och vänsterflanken. Bengt Westerberg visade sin personliga avsky, genom att öppet demonstrera sitt missnöje. Samma herr Westerberg, predikade sig varm för den den enskilde "lilla" människans rätt till rättvisa och demokrati nåt år därpå. Han förekom i stora annonser i dagspressen med ett citat från Evelyn Beatrice Hall (inte Voltaire som felaktigt påståtts): "Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att gå i döden för din rätt att framföra dem".

Vad jag menar, är att vi måste vackert acceptera - fastän vi är många i detta land som inte gillar SD:s politik - och försöka gå vidare, genom att resonera, diskutera, kort sagt vi måste banne mig föra en debatt om det som SD: gått till val på: Flyktingpolitiken! Det är den enda konstruktiva lösning som jag ser på problemet. Och helst också att massmedia tar sitt ansvar. Sluta för Guds skull upp att klistra ordet "Rasist" i pannan på människor som på ett uppriktigt sätt vill framföra sin åsikt om flyktingmottagningen. Fortsätter vi så, ja, då är det extra stor risk att SD fördubblar sina röster till nästkommande val.

MVH ROGER LINDQVIST - "Absolut ingen rasist - och kommer så heller aldrig att bli!!!" För tänk på om alla vi människor skulle leva efter mottot: "Alla vi människor är födda lika, och skall också behandlas med respekt" Först då kanske vår värld skulle se betydligt mycket ljusare ut.


Det kanske vore en bra idé om de folkvalda (inte bara före ett val)
beblandade sig med gräsrötterna för att se hur det verkliga livet ser ut?
Kanske Fredrik, som enligt utsago leder ett arbetarparti, skulle en gång
varje månad prya som "kexarbetare" på Göteborgs Kexfabrik. Kanske
skulle hans alliansvänner hjälpa till i fabrikationen....?
--------------------------------------------------------------
Foto: Scanpix.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0