Det drar ihop sig...

-Samhället ser så mycket annorlunda ut idag, sa Jan Eliasson till SVT:s Janne Josefsson, när han antydde att "Socialdemokratin verkar vara som vilket parti som helst", med anledning av "raset" enligt den undersökning (Valu) som gjorts. Om nu samhället ser annorlunda ut, måste man som politiker göra allt som står i ens makt att bemöta det, och att också forma sin politik efter detta. Sverige Demokraternas framgångar kanhända kommer att bli till en väckarklocka för de redan etablerade partierna. Samma sak hände ju faktiskt i valet 1991 när Ian & Berts Ny Demokrati kom in i riksdagen. Min personliga önskan är att vi skall få ett land i harmoni, med politiker som  även kan tänka med hjärtat istället för plånboken som nu är. Jag tänker då på alla de som av sjukdom inte längre kan gå till sina jobb, samtidigt som bördan på deras axlar blir allt tyngre. Där måste Alliansen få en riktig knäpp på näsan, att helt tänka om. Om det nu är så att tendensen håller, och att man får nytt förtroende av det svenska folket. Valrysaren fortsätter....

Kommentarer
Postat av: Ilone

Tragiskt att vi nu har fått in ett rasistiskt parti i riksdagen, ett parti med rötter i Nynazism och som bara för någon tid sedan skrek slagord som "Bevara Sverige Svenskt" och som med knutna nävar höjda till Hitlerhälsning. SD har skickligt använts sig av alla de nya medierna för att få fram sina rasistiska åsikter. Våra demokratiska partier har tyvärr inte tagit debatten så SD har fått visa sitt rätta ansikte. Nu har de fått nära nog stå emotsagda och fått massor av uppmärksamhet i media och nästan fått stjärnstatus med polisuppbackning. Nu gäller det för svenska politiker att inte som danskarna bli smittade utan att hålla sig väl desifinerade.

Jag tror att många som vaknar i Sverige idag ryser av obehag.

2010-09-20 @ 09:51:41
Postat av: Roger

Det blir en väldigt knepig parlamentarisk situation för herr Reinfeldt i riksdagen, kan man tänka. När SD kommit in (tyvärr). Men redan igår så började han flirta med Miljöpartiet under sitt tal, om ett ev. samarbete. Det sveper ju en kall vind genom vårt Sverige i och med SD:s framgångar. Just därför borde de etablerade partierna ta en orddentlig debatt om just den här problematiken. Risken är, att om man inte gör detta, så kvarstår problemet. Och SD kommer (är jag rädd) att inhåva ännu mer sympatier.

2010-09-20 @ 10:29:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0