På party med INGMAR NORDSTRÖMS orkester

Ingmar Nordströms - presentation överflödig. Bildades 1955 och hade under sina 36 aktiva år en rad stora framgångar. Sex välspelande och musikaliskt skolade herrar, gjorde att danspubliken strömmade in till danspalatsen landet över för att njuta av både skönsång och formidabelt arrangerade saxstämmor. 1971 släpptes LP:n "PÅ PARTY MED INGMAR NORDSTRÖMS". Inspelningen gjordes på trumslagaren Einar Svenssons bolag "Anette". Einar Svensson hade många av den dåtidens populäraste band i sitt stall. Svensson var även bandledare för Lidköpings stoltheter Cool Candys. 1970, dvs året före, släppte man LP:n "I PARKEN MED INGMAR NORDSTRÖMS" också den inspelad på Anette. På skivomslagets baksida, skriver kapellmästaren Ingmar Nordström så här:

Hösten 1970 fick vi det hedersamma uppdraget att spela på Stockholms legendariska showkrog Hamburger Börs de tio sista veckorna innan grävskoporna tog vid. Det betydde samtidigt att vi fick kompa en rad namnkunniga artister: Östen Warnerbring, Ernst-Hugo Järegård, Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund och Tommy Körberg. Du kanske såg några av de här Börsen-showerna i TV? Och i höstas var det dags igen för ett nytt givande krogsamarbete med Östen: denna gång två månader på Kronprinsen i Malmö. Sedan har vi förstås också hunnit med att flänga runt i parkerna och spela för vår trogna danspublik. Den här sommaren möts vi i parkerna igen - och nu med en ny vokalist. Östen Warnerbring heter han.Ingmar Nordströms orkester från Växjö. Fr.v. Sten-Åke Lindberg,
död 2004, Sven Schill, Ingmar Nordström, Bo Jansson, Bert Månsson
och Gunnar Sandevärn.

På ett av plattans tolv spår, finns Einar Svenssons, Bara med dej. Förlagd på Svenssons Lidoproduktion. Einar Svensson fungerade både som producent och ibland också låtskrivare åt de band som fanns i hans stall. Inspelningsstudion fanns i Göteborg, där Einar också hade sitt kontor. De övriga band och artister som spelades in på Anette var följande: Pelles med Christer Sjögren, Leif Bloms, Jan Öjlers, Cool Candys, Runo "Lanthandlaren" Sundberg, Berth Idoff med Ulla Höjer, Christers, Kennys mfl.


Kommentarer
Postat av: Roger

I bildtexten under gubbarna i Ingmar Nordströms ork. kastade jag om två namn. Bert Månsson är mannen som står längst ut på höger sida. Till vänster om Månsson syns Gunnar Sandevärn. Slarvfel!!!

Roger.

2010-09-19 @ 15:16:14
Postat av: Björn Jakobsson

En annan rättelse - Sten-Åke Lindberg gick (tyvärr) bort 2003 - inte 2004. Annars är det en skön bild. Vilka scenkostymer. Ingmar Nordström berättade i intervjuboken "Inte bara musik" att de lät sy upp kostymerna av ett tyg egentligen tänkt för soffor - och att de senare kallade sig för "soffgruppen". Det som är lite egendomligt med den där LPn är dock inte omslaget utan innehållet. Så få av låtarna har saxofon som soloinstrument. I många av låtarna är det orgel eller elpiano som spelar melodin och så står saxarna i bakgrunden - vilket visar att de ännu inte hittat "Saxparty"-stilen som skulle bli så framgångsrik. Undantaget är deras version av "Mustalainen" som också är skivans höjdpunkt.

2011-01-07 @ 13:37:46
URL: http://beji.webb.se
Postat av: Roger

Du har rätt Björn! Sten-Åke Lindberg dog 2003 och ingenting annat. Vad beträffar Mustalainen kan jag nämna som parantes att den låten har jag själv spelat i några av de band som jag varit med i. En mollbestänkt låt, som jag gillade.

/Roger.

2011-01-07 @ 14:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0