Ytterligare ett ungt liv till spillo....

Man ser det nästan dagligen. I tidningar och TV. Unga människor som försvinner spårlöst och till slut hittas brutalt mördade och skändade. Jag börjar bli less. Här i vårt närområde, i det stilla lugna Hortlax, har två unga kvinnor bragts om livet. Den 17 oktober 2004 blir trebarnsmamman Mari Larsson överfallen i sitt hem. I mörkret därhemma, i vanliga fall en plats för ro och trygghet, väntar hennes baneman. I blint raseri måttar han flera slag med en yxa mot hennes huvud. På övervåningen ligger hennes ena dotter. Tre dagar därpå, den 20 oktober, avlider Mari Larsson av de svåra huvudskador som den f.d. sambon Glenn Lövgren åsamkat den kvinna som han en gång älskat och möjligen vördat?

September 2008. Carolin Stenvall, barnfödd bara ett stenkast från Mari Larssons hus, anmäls saknad av oroliga anhöriga. Efter flera veckors intensiv spaning upptäcks hennes skändade kropp. Den icke tidigare straffade Toni Alldén tas in på förhör. Det visar sig snart att Gällivarebon Alldén gömmer på en mycket mörk och kuslig hemlighet. Toni Alldén har utan skälig och godtagbar förklaring misshandlat och till slut avrättat den oskyldiga Carolin. Idag vilar hon på kyrkogården i Hortlax. Denna unga levnadsglada  tjej som hade sådana framtidsdrömmar, men som "bara" råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt den där ödesdigra septemberdagen för två år sedan.

Nästan på dagen, den 5 april 2008, fem månader före Carolinfallet, försvinner den blott tioåriga Engla Höglund i Dalarna. En stor och intensiv spaning inleds. Några dagar därpå tas den 42-årige chauffören Anders Eklund in på förhör. Den 13 april erkänner Eklund att han bragt det endast tioåriga flickebarnet om livet.

Idagarna har vi kunnat ta del i försvinnadet och sökandet efter 27-åriga Elin Krantz i Göteborg. Hon hittas så småningom mördad. Ännu ett ung liv som inte fick fortsätta att gro. Ännu en ung människa vars anhöriga lämnas i den djupaste sorg och saknad. Ännu en i den stora mängden. Frågan som vi alla ställer oss är - VARFÖR?


MARI LARSSON -
mördad....


CAROLIN STENVALL - mördad....


ENGLA HÖGLUND - mördad...


ELIN KRANTZ - mördad....Kommentarer
Postat av: sofia

mari larsson är min mamma.. :(

2011-03-22 @ 18:33:46
Postat av: Roger

Hej Sofi! Tack så mycket för att du lämnade en kommentar.

Mvh Roger.

2011-03-23 @ 12:37:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0