Fabrikör Svanborg drunknad
Den omkomne Erling Svanborg

Fabrikör Erling Svanborg, Älvsbyn drunknade natten till söndagen i Jävreträsket. Tidigare under kvällen hade han hälsat på bekanta i deras sommarstuga. Senare på natten skulle han med sin plastbåt åka till sin egen sommarstuga. Svanborg hade lovat att han följande dag skulle hämta sina bekanta. Då Svanborg inte kom på dagen blev hans vänner misstänksamma och gav sig ut för att leta efter honom. Efter en stund fann de båten. I vattnet låg en åra, ett par skor samt ett tobakspaket.

Polisen kallades till platsen och draggningar började omedelbart. Trots att polisen sökte hela natten mot söndagen samt hela söndagen kunde man inte finna Svanborg. Draggningarna kommer att återupptas. Det är ännu oklart hur han ramlat i sjön. Erling Svanborg var född i Bergsviken, 36 år, och ogift. Han sörjes närmast av föräldrar och syskon.

För 6-7 år sedan började den bortgångne med verkstadsrörelse i Hortlax tillsammans med Sune Holmqvist Piteå. Rörelsen växte och lokalerna blev för små. Firman flyttade då till Blåsmark för att för 2,5 år sedan hamna i Älvsbyn. Där sysselsätts nu 15 personer - främst med bastuaggregattillverkning. Erling Svanborg var en duktig konstruktör och företagsledare som vid sin bortgång stod mitt uppe i sin livsgärning.
-----------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 1 juni 1971.
----------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 5 juni 1971.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0