I AFTON DANS! Vikingarna & Lasse Stefanz


VIKINGARNA.

Musikbranschen
har i alla tider upplevt snabba svängningar i form av nya trender. Det har varit omväxlande blues, jazz, schlager, country, pop, hårdrock, punk och synth. Men det finns något som aldrig tappat publik - utan tvärtom ökat för varje år - dansbandsmusiken.

Idag finns det 600 dansband i Sverige som ger publiken vad den vill ha. "I afton dans" är ett av radions mest avlyssnade program och varje gång ett dansband är med i TV stiger tittarsiffrorna. De senaste åren har landets i särklass populäraste dansband varit Vikingarna, en position som de hållit fast vid i över tio år.

De har sammanlagt sålt över fem miljoner av sina "Kramgoa låtar", mer än vad ABBA har sålt i Sverige.
   - Så länge publiken vill ha oss fortsätter vi att spela, säger medlemmarna i Vikingarna. Vi känner att vi fyller en viktig social funktion och vi är stolta över att spela musik som gör vanliga människor glada.

Nu har Vikingarna även fått fina kronprinsar på dansbandstronen - Lasse Stefanz från Kristianstad. Till skillnad från många dansband har de inte försökt kopiera andra, utan de har satsat på, och hittat, en egen stil. Beviset för sin popularitet fick Lasse Stefanz inte minst sommaren 1986 då de länge låg i toppen på Svensktoppen med låten "Oklahoma". Med sitt genombrott fick de med en av Sveriges mest populära låtar som de själva skrivit: "Vid en liten fiskehamn". Och Lasse Stefanz senaste LP "Nere vid söder" blev en guldskiva på bara en vecka.


LASSE STEFANZ.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Magasinet SOMMARLAND ¤ Sommaren 1987.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0