Lasse Dahlqvists Brännöbrud i Piteå


Lasses Brännöbrud blev Britt Nordmark från Piteå som "dekorerades"
med en bit från Brännö brygga.

Britt Nordmark från Piteå korades på tisdagskvällen till kvällens "Brännöbrud" vid den västkustafton som hölls på Stadshotellet. Trots allt resonemang om att Statt går ihop dåligt ekonomiskt så var det fullt hus. Det fanns inte ett enda bord ledigt. Det manliga inslaget var påfallande stort och de damer som sökt sig dit behövde sannerligen inte agera "panelhöns". Lasse Dahlqvist, kändis inom visbranschen hade huvudrollen i det scenuppträdande, som tyvärr inte blev vad man väntat. Det var synd om Lasse och hans partner, Marianne Andersson, som gjorde allt för att få igång publiken men inte lyckades tack vare en minimal högtalaranläggning och den utformning som lokalerna har.

Trots svåra betingelser så var underhållningsparet i bra form och fick faktiskt igång lite allsång och bensprattel. Lasse Dahlqvist behöver inte någon längre presentation. Han fick denna gång samsas med en orkester som han inte träffat tidigare men det lyckades över förväntan och själv spädde han på med pianospel under sitt sjungande.

FULLT HUS ÖVERALLT
Hela programmet spann kring den omtalade Brännö brygga utanför Göteborg, som nu skattad åt förgängelsen och ersatts av en betongbrygga. Skattad åt förgängelsen är kanske en överdrift. Bryggan finns kvar, uppsågad, och ett par kvadratmeter har följt Lasse Dahlqvist på hans turné i Norrland. Piteå-framträdandet var det sista under turnén och Lasse & Co kan glädjas åt att ha fullt hus överallt.

LASSES VIROR SLÅR
Märkligt nog så slår Lasses visor även hos ungdomen. På tisdagskvällen var det en hel del ungdom som även de var med och vaggade efter "Brännö brygga", "Kalle på spången", "Hallå du gamle indian" och alla andra låtarna som har Lasse D. som upphovsman.

Marianne Andersson, Lasses partner, är kändis inom operetten. Hon har namn om sig att vara Sveriges mesta "Eliza" och det gav hon belägg för. En mycket välsjungande dam med ett prydligt yttre. Statt har i vanliga fall en gammal stil i inredningen men nu hade den förändrats till fiskarbod. Det hängde hummertinor, räktrål, fisknät och ryssjor runt väggarna och personalen var klädd i blå fiskarkläder och sydvästar. Och så serverade man räkor, norska.


Alla par som dansade på två kvadratmeter Brännö brygga fick ett
diplom som bevis för att de verkligen dansat på den historiska bryggan.

DIPLOM
I ett hörn av lokalen var dekorationerna mer än i övrigt. På golvet låg de dryga två kvadratmetrarna av Brännö brygga som även fick utgöra underlag för de dansanta. Alla dansande par som passerade över bryggan fick ett diplom som bevis för att de verkligen dansat på berömda Brännö brygga.

Under kvällen korades en Brännöbrud och det blev Britt Nordmark från Piteå, som fick ett fisknät och en bit av Brännö-bryggan kring halsen. Som extra pålägg fick Britt en liten puss på kind av Lasse Dahlqvist. Britt tvekade länge då hon tydligen trodde att det skulle bli mer avancerat men gav till slut med sig till Lasses glädje.


Servitriserna hade blå fiskarmundering på sig plus gul syd-
väst. Inga-Britt Johansson passar fint i dressen.
-----------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤
Torsdagen den 16 mars 1972.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0