Patrik Sjöbergs hemska avslöjande

Det slog ner som en bomb! Ingen sa sig veta om den hemska sanning som höjdhopparen Patrik Sjöberg burit med sig under alla dessa år. Sjöbergs avslöjande i sin nyutkomna bok, fick även Yannic Tregaro och Christian Skaar Thomassen att nicka instämmande. Joo, det var faktiskt så hemskt, det som inte ens de allra närmaste visste. Viljo Nousiainen, var inget annat än en usel pedofil...

I samma stund som Patrik berättade, i samma stund försvann all den glans och respekt kring den framgångsrike tränaren. Han som t.o.m. fått en gata uppkallad efter sig. Tyvärr så kan inte Viljo Nousiainen berätta sin syn på saken. Han avled redan 1999 hemma i sin lägenhet.

I skuggan av eftertänksamhetens kranka blekhet så ställer vi oss alla frågan, varför såg vi inte det som hände? Inte ens Viljos sambo, Patrik Sjöbergs mor, visste vad som försigicks. Och vad ännu värre är, Viljo var inte bara Patriks tränare, han var också Patriks styvfar.

Sanningen skall göra er fria, ett bibliskt citat som jag tror stämmer ganska bra in på oss människor. För även om det smärtar att berätta sanningen, så är det det enda raka att ta tjuren vid hornen för att lasta ut det onda som gnager i hjärtegropen. Vi skulle må bra av att höra flera sanningssägare, för att vädra ut alla dessa demoner som fortfarande ligger gömda i garderober runt om i vår stackars värld.

Slutligen vill jag bara säga - Bra gjort Patrik, i och med din sanning så ser vår jord en liten, pytteliten aning ljusare ut.


PATRIK SJÖBERG avslöjande väcker både sympati men också ilska.
Hur kunde det få hända?


VILJO NOUSIAINEN var inte bara Patrik Sjöbergs tränare - han var
även styvpappa också.
--------------------------------------------------------------------------
Bilder: www.dn.se / www.expressen.se /

Kommentarer
Postat av: Ilone

ja usch så förfärligt och som slog ner som en bomb i idrottsvärlden. Mycket stark gjort att gå ut och berätta, man kan säga att detta är det största Patrik Sjöberg har gjort. På så sätt kanske något barn som nu är utsatt vågar berätta vad som händer och förstå att det aldrig är barns fel om de bli utsatta för övergrepp.

2011-04-29 @ 22:26:16
URL: http://vintersaga.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0