Pop - den nya sångflugan - 1959


"The Q-Brothers", Bosse och Hasse.

Sångstilarna och favoriterna växlar hastigt numera - för dagen skall det inte vara rock eller skiffle utan pop (uttalas popp). Det är ett mellanting av rock och skiffle med tvåstämmig sång. Den nya flugan lanserades av Everly Brothers i USA och här i Sverige är det "The Q-Brothers", som gjort pop populär.

The Q-Brothers är två Råsundagrabbar och bröder även privat. De heter Quidig i efternamn och är 18 och 16 år gamla. Bosse heter den äldste och han hade klinkat på gitarr 4-5 år, då den stora skiffleflugan kom till Sverige hösten 1957. Tillsammans med några andra intresserade Råsunda-grabbar bildade han "Chilos Skiffle Group" (kapellmästare var 17-årige Karl-Gunnar Kjellén). De blev hastigt mycket populära i Stockholm och efter radio- och TV-engagemanget blev de 5 ungdomarna snart eftersökta som folkparksartister landet runt.

16-årige brodern Hasse tyckte det där med sång och skiffle verkade roligt och bildade redan för något år sedan sitt eget skiffleband. I höstas blev han medlem i Chilos Skiffle Group och då den nya popstilen skulle lanseras i Timmen Tumba i radio den 9 januari utsågs bröderna Quiding som solister.
--------------------------------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Den 13 februari 1959.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0