Schytts på Kvällstoppen - 1975


Kent Alm, Christer Nilsson, Yngve Schytt, Tommy Hansson,
Roland Johansson, Bosse Dahlöv, Roger Andersson.

Schytts från Göteborg hade sex melodier på Svensktoppen förra året. Det är fler än vad någon annan orkester hade. Det är framgångar som sporrar. Nu kommer Schytts fjärde LP och på den finns bl. a. nya topplåtarna "Det sa bom", "Kaffe utan grädde" och "Per Uggla".

Att Schytts är omåttligt populära finns det flera bevis för. Titta på skivförsäljningen 150.000 LP-skivor sålda på ett år, fancluben som har 500 inskrivna medlemmar eller på spelplanen på vilken det är svårt att finna en lucka både i år och under hela 1976.
   - Ja, det har verkligen gått undan, säger gitarristen och sångaren Christer Nilsson. Visserligen var vi väl inte direkt okända när vi började samarbeta med Bert Karlsson i Skara, men det var ju då det lossnade riktigt ordentligt.

Schytts första skiva spelades in 1966, Hong Kong blues hette den. Sedan dröjde det sex år till nästa. Gruppen har synts i TV med jämna mellanrum, senast i Nygammalt förra året. För sina framgångar har de sju i Schytts fått tre guldskivor och en diamantskiva. Dessutom silver för singeln "Aj, Aj, Aj", som sålts i mer än 50.000 exemplar.

Det var väl ingen av de ursprungliga "schyttarna" Bosse, Yngve, Tommy och Roland som, när de började leka musik tillsammans i början av 1960-talet, kunde ana att det skulle gå så bra. Men framgången har de inte fått utan ansträngning. Även om en orkester ligger på Svensktoppen får den inte ligga på latsidan. Danspubliken har krav och det gäller att hela tiden vara på topphumör.
   - Det har inte vi inte svårt för, skrattar grabbarna, och rullar vidare. Åtskilligare parker och turnémil ligger framför. Och framåt siktar schyssta Schytts från Göteborg.
------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 22 mars 1975.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0