"Semestertält" sommaren 1962


SEMESTERTÄLT för fyra personer. Ferie- och semestertält av impregnerad, tät och kraftig tältduk. God plats för 4 personer. Väggar och gavlar orangefärgade, blått tak. Plastbelagt golv. Brutet tak med breda droppkanter. Längd 200 cm, bredd 180 cm, höjd 185 cm. Tältet öppnas och stängs med extra kraftig vinkeldragkedja. Levereras komplett med stålstänger, pinnar, linor och fodral. Lätt att sätta upp och ta ner.

Pris per styck.....115.00SEMESTERTÄLT MED SOVPLATS för 8-10 personer. Semestertältet "Napoli" är ett starkt och rymligt tält enligt principen dubbla väggar och tak, med ett luftmellanrum på ca 10 cm. Yttertältet av extra prima specialimpregnerad tältduk, orangefärgad. Nedtill plastbelagd stormkappa i blått. Den dragkedjeförsedda markisöppningen som har blå kappa, ger ett bra sol- och regnskydd. Innertältet är också av extra prima impregnerad tältduk i blått och har kraftigt plastgolv som är uppdraget i en ca 10 cm hög kant.

Tältöppningen är försedd med låsbar dragkedja. Ventilationslucka med myggnät. Innertältets mått: längd 200 cm, bredd 240 cm, och höjd 185 cm. Förstugans mått: längd 200 cm, bredd 260 cm och höjd 195 cm. Tältets totala längd 400 cm. Levereras komplett med 3 tredelade stänger till tältet, 2 stycken till baldakinen samt 6 överliggare, samtliga av förkromade stålrör. Tältpinnar och förlängningspikar av stål samt linor och gummistroppar. Tältet förpackat i ett fodral, stänger, pinnar och linor i ett fodral. Total vikt ca 28 kg. Ett idealiskt semestertält  - faktiskt som en sommarstuga.

Karles pris endast.....
338.00
Riktpris 399:-

INDIANTÄLTET "UNCAS" barnens populäraste lektält. Indiantältet "Uncas" av extra tät och kraftig bomullsväv i gul färg med mönster och motiv i rött och blått. Storlek 125x125 cm, höjd 125 cm. Levereras med stång och pinnar.

Pris pr styck.....27.95

--------------------------------------------------------------------
KARLES - BORÅS. Sommaren 1962.

Kommentarer
Postat av: solbritt

Vi hade semestertältet när vi var små, en gång på en semestertur med hela familjen 2vuxna och vi 4barn till piteälven så glömdes tältpinnarna kvar hemma, det fick duga med två tallar som tältsnörena knyttes fast vid.

Det andra tältet Napoli har jag också ett minna från, det var det tält som jag och Kjell köpte när vi skulle på vår första norgesemester det var bara det att pinnarna var till ett annat tält, så fick vi ha det under hela den semestern. Behöver jag säga att vi inte gillar att tälta,

hälsningar Sollan.

2011-05-01 @ 12:34:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0