Sommaren 1967

Uppe i byn bodde min faster Emmy och henns man John. Han var byns skomakare med skomakeriet mitt på tomten. Det hände att jag hälsade på inne hos "farbror John" för att se hur det gick till att laga skor. Jag vill minnas att det luktade lim och piprök därinne. John var också en duktig snickare som ibland brukade hjälpa farsan med diverse snickeriarbeten. Nån kilometer därifrån bodde en annan
 av mina fastrar, Elsa och hennes man Ivan. Ivan var även han en duktig yrkesman vad det gällde snickerier. De båda svågarna, John och Ivan, slog en dag sina kloka huvuden ihop och byggde en motorbåt. Båten låg förankrad nere vid Tingsholmen, och därifrån brukade vi i pappas släkt åka ut nån tidig sommarmorgon med välfyllda matsäckskorgar. Någonstans ute på Piteälvens vatten ankrades båten upp, och där mitt i den svenska sommaren umgicks vi hela tjocka släkten tillsammans.

Ivan, Elsa, John och Emmy hade en sommarstuga tillsammans. Ivan och Elsa hade ena sidan av huset, medan John och Emmy hade den andra. Efter nåt år så köpte John och Emmy en annan stuga inte så långt från den första. Vi brukade ganska ofta göra besök därute vid vattnet. Det var en trivsam och rofylld plats med hallonbuskar som växte vilt i den bakomliggande skogen. Ett av mina många fina barndomsminnen faktiskt. Fastrarna och farbröderna är idag borta. Men stugorna står fortfarande kvar på sin plats. Anledningen till denna berättelse har sitt upphov i det foto som finns här nere.


Ivan och Elsas stuga. Här bodde även John och Emmy tidigare.
Bilden togs sommaren 1967 på altanen med utsikt mot Piteälven.
Fr. v. Teddy, Henning S. med dottern Carola, Gun med dottern Monica,
Kenneth, Gerd och Karin.
----------------------------------------------------------------------
Foto: Henning Höglund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0