Allsång på Skansen sommaren 1994


Bakom Berghagen Sånggruppen Avec (Lili Öst-Lundkvist, Lena Nils-
son, Maria Sköld och Pernilla Söderström) körar på Allsångskvällarna
från Skansen.

Tjejerna i sånggruppen "Avec" drar ett tungt lass i sommarens musikunderhållning "Allsång på Skansen". Inte nog med att de framför egna sånger och körar bakom Lasse Berghagen - de måste dessutom lära sig komplicerade körstämmor till alla allsånger. Men så är de också närmast veteraner i sammanhanget.

Lasse Berghagen,
som i år tagit över som programledare efter Bosse Larsson, har fyra rutinerade tjejer i bakgrunden att luta sig mot. Avec, det vill säga Pernilla Söderström (1:a sopran), Lena Nilsson, (2:a sopran), Maria Sköld, (1:a alt) och Lili Öst-Lundkvist (2:a alt), gör i år sin tredje sommar på Skansen. Avec var från början en sånggrupp som uppträdde mest på fester (sjöng till avecen, därav namnet), men de senaste fyra åren har tjejerna spelat revy på Stadsteatern i Falkenberg. Och till hösten väntar en ny säsong som revyartister, denna gång Malmö.

TRADITION PÅ SKANSEN
Allsång på Skansen har nästan blivit en tradition för dem: för tre år sedan var de med som gästartister, förra året körade de bakom Bosse Larsson och i år är det Lasse Berghagen som får deras hjälp. De säger diplomatiskt att både Bosse Larsson och Lasse Berghagen är bäst som programledare på sitt sätt, men att de i år fått en välkommen chans att upptäcka många av Lasse Berghagens egna sånger.

GILLAR LASSES ALLSÅNGER
    - De är underbart folkliga och vackra. Och även om inte texterna är så lätta, så sätter de sig ändå, säger Lili Öst-Lundkvist. Det finns en tanke bakom dem.
    - Det är kanske mer vår generations allsånger, säger Maria Sköld. Lasse kan säkert locka en del unga också - det här inbjuder till en ny era av "Allsång på Skansen". Och kanske en ny sommar på Skansen nästa år för Avec.

--------------------------------------------------------------
AFTONBLADET ¤ Tisdagen den 19 juli 1994.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0