Carl-Erik Thörn & Elisabeth Lord på turné / 1970

Nytt showpaket: Mr Thörn och Elisabeth Lord
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Carl-Erik Thörn och Elisabeth Lord
åker ut på parkturné!


Den 30 april, stundar valborgsmässoafton. Carl-Erik Thörn stuvar in Elisabeth Lord och fyra musiker i sin stora amerikanska bil, kopplar till släpvagnen med instrument och lämnar hemmet i Sollentuna. En ny folkparkssommar inleds. 1970 blir det i Simrishamn, och framför sig har Thörn och hans sällskap hundratals mil, ja, till och med tusentals. Det här gänget kommer nämligen att åka runt i hela Sverige ända till i mitten av september månad.

Sommaren 1970 blir den sjätte för Carl-Erik Thörns del i de svenska folkparkerna. Nytt för denna gång är både vokalissan Elisabeth Lord, och den kvartett som står för den instrumentala bakgrunden. I fjol var första året som Thörn hade en sångerska med sig på turné. Det uppskattades mycket av folkparksarrangörerna, och än mer uppmärksammat blir det när Carl-Erik Thörn kommer att ha Elisabeth Lord vid sin sida på scen.

Elisabeth Lord har tidigare både arbetat i grupp och på egen hand. 23-åringen började på allvar ägna sig åt sång i 15-årsåldern, tillsammans med Göran Fredrixons orkester från hemstaden Nyköping. Hösten 1968 flyttade Elisabeth Lord till Bollnäs, där hon sjöng tillsammans med Bäckmora Show under en tid. I början av 1969 blev namnet Elisabeth Lord allmänt bekant genom TV- och radioframträdanden. "Chanstoppen" banade väg för Taube melodin "Tamborito i Panama" som låg på Svensktoppen under sex veckors tid. Den följdes av "Nånting Att Tänka På", och efter den kom långliggaren "Huset På Höjden". Under sommaren 1969 turnérade hon i folkparkerna med Rolf Christers orkester från Söderhamn.

Carl-Erik Thörn började sin artistbana 1962, genom att delta i en del vokalisttävlingar i övre Norrland där han då bodde. Ganska snart bosatte han sig i Stockholm, och har sedan dess skapat sig ett välrenommerat namn i underhållningsbranschen. Ett ständigt återkommande namn på topplistan Svensktoppen, likaväl som på försäljningslistan Kvällstoppen. Vad Carl-Erik Thörn och Elisabeth Lord kommer att bjuda folkparkspubliken på är ganska klart - sina mest välbekanta nummer, plus en hel del av de egna favoritmelodierna. Allt för att prestera ett så varierat program som möjligt.

-----------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ Den 2 maj 1970.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0