Kvinnor, hur i allsin dar tänker ni? Tänker ni överhuvudtaget?

Enligt Aftonbladets nätupplaga, så har massmördaren Anders Behring Breivik börjat få kärleksbrev av kärlekskranka kvinnor. Det hela verkar hur absurt som helst. Men Behring är inte den förste som genom ett avskyvärt brott fått kvinnor att tända. Åmselemördaren Juha Valjakkala tillhör också den grupp av brottslingar som enligt många (vilseledda) damer är utrustad med vad vi i dagligt tal kallar "DET". Samma fenomen drabbade Knutby-pastorn Helge Fossmo, som blev nerlusad med brev från det motsatta könet. Fossmo gifte sig så småningom med en beundrarrinna. Samtidigt som dessa rysliga sjuka hjärnor sitter inspärrade, finns säkerligen en och annan mansperson som gärna skulle vilja ha kontakt med det motsatta könet. Det är bara ett fel, mannen ifråga är helt enkelt inte intressant i damernas ögon kanske p.g.a. att han helt enkelt är alldeles för vanlig.

Han "bara" sköter sitt jobb mellan 07.00-16.00. Tycker om att vistas ute i naturen, klär sig inte i de allra senaste modeplaggen, men är hur snäll, trevlig och hjälpsam som helst. Tycker om att se hemmalagets matcher, tar sig en öl ibland, god ekonomi samt en begynnade gubbmage - MEN...har inte "DET" i kvinnors ögon. Som man förstår jag inte ett endaste dugg. Om min fru eller sambo vore en avskyvärd brutal mördare, ja, då skulle jag springa min väg. Ja, springa var rätta ordet, jag skulle absolut inte ens vistas i hennes närhet.

Kanske är det så funtat, att de kvinnliga hjärnorna ser annorlunda ut än våra manliga? Kanske det måste till en vetenskaplig undersökning för att få lite mer konkreta svar. Men tills dess, så fortsätter jag mitt grubblande hur i allsin dar detta ens kan förekomma?


Anders Behring Breivik, en sjuk men
leende massmördare som nu börjat
få kärleksbrev i fängelset. Hur kan
det vara möjligt??????
---------------------------------------------
Bild: www.aftonbladet.se

Kommentarer
Postat av: Ilone

Ja du det är verkligen en gåta...

men jag tror inte att det finns någon enkel förklaring som att kvinnors hjärnor ser annorlunda ut än mäns. Jag läste en rapport av en psykolog som menade

"att dessa kvinnor oftast har en dålig självbild och genom att möta/umgås med någon som är ännu sämre så känner dig sig bättre. Mystiken kring kriminella, nästan rockstjärnestatus, förälskelse på håll och rädslan för att säga nej till en stark personlighet är inte heller ovanligt. Kvinnor som vill agera räddare och att få känna sig betydelsefulla."

Att det inte är lika vanligt att män fastnar för kriminella kvinnor beror väl på kulturella orsaker, kvinnor ska inte vara starka och farliga, de är skrämmande för männen.

Helt otroligt galet verkar det i alla fall att mördare och psykopater blir som magneter för vissa.

De ska glömmas och istället ska man minnas offren.2011-08-29 @ 22:27:53
URL: http://vintersaga.wordpress.com
Postat av: Roger

Ja, nåt galet måste det vara i alla fall! Att mordoffren helt ställs åt sidan, medan mördare och kriminella görs till slags idoler. Åmselemorden t. ex., vem tänker i dag på den lile 8-årige Anders som sov i sitt tält hemma på gården, medan pappa, mamma och bror brutalt avrättades på kyrkogården? Hur många liv har Helge Fossmo förstört? Ändå flockades kvinnorna runt om honom. Tony Olsson, som sitter inne pga morden i Malexander 1999, hade en flickvän som (om jag inte minns fel) var lärarinna eller något liknande. Jan Troells film om Åmselemorden väckte ju en intensiv debatt. Han glorifierade på något sätt detta om myten med "ensam stark man som lever i kanten av lagens råmärken". Har sett den, tyckte den var (ursäkta) SKIT!/Roger.

2011-08-30 @ 12:36:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0