Larry Dean / 1968

Återigen ett nedslag i Staffan Sundins musikaliska karriär. Den här gången har jag stannat upp vid årtalet 1968. På själva dopparedan det här året så fanns ett repotage om Staffan Sundin i Norra Västerbotten. Därifrån har jag hämtat den här artikeln:
Så här såg Staffan Sundin (alias Larry Dean) ut då han för några
veckor sedan var på grammofoninspelning i Stockholm som sångare
i Enköpingsbandet De Bästa. Nu går Staffan hemma i Boliden och vän-
tar på engagemang i någon av traktens orkestrar.


Staffan Sundin heter en sångare, som för sisådär två år sedan lämnade Skellefteå och åkte ner till Enköping. Han var kanske mer känd under sitt artistnamn, Larry Dean, vilket han använde sig av då han sjöng i The Balubas och Utmanarna. Men nu har Larry blivit Staffan igen och häromdagen kom han tillbaka till Skellefteå. Eller rättare sagt till Boliden. Han bor nämligen hos sina föräldrar i guldsamhället.

Tro nu bara inte att Staffan Sundin har legat på latsidan under de två år han varit borta. Efter ungefär ett halvt år i Enköping bildade han tillsammans med några andra grabbar ett gäng som kallade sig för De Bästa. Gänget gjorde sig ett relativt gott namn i södra Sverige - mycket kanske tack vare att man gjorde en hel massa välgörenhetsspelningar gratis på sjukhus, vårdhem etc. Under de senaste halvåret har spelningarna duggat tätt och antalet uppträdanden var inte mindre än 207.

Men så helt plötsligt, för några veckor sedan, upplöstes gruppen, den sista spelningen man gjorde var i EMI:s skivstudio i Stockholm. Den skivinspelningen var den andra för De Bästas del och det kanske kan tyckas vara en underlig ambition för ett band att sluta då man lyckats tränga sig in på den hårda grammofonmarknaden.
    - Vi matchades för hårt, säger Staffan, vi hade massor med spelningar och fick in en hel del pengar men vi satsade på tok för mycket på reklam och PR. Till sist bar det sig helt enkelt inte.

Om nu De Bästas senaste skiva, "Förlåt, förlåt mig", går upp på någon lista kommer grabbarna ändå inte att börja om igen. De finns nu på var sitt håll. Hemma i Boliden går sångaren Staffan och hoppas få börja spela med något av traktens band - eller rättare sagt sjunga för det är ju det som är hans specialitet - även om han också kan hantera en del stränginstrument.
    - Får jag inte engagemang i något redan befintligt gäng här uppe kommer jag själv att starta en orkester med namnet De Bästa - det namnet är nämligen ganska inkört, åtminstone i södra Sverige.

----------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Tisdagen den 24 december 1968.

Forts. följer...Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0