Larry Dean & Tobbes / 1970-71

Sångaren och melodimakaren Staffan Sundin bördig från Älvsbyn, blev 1970-71 engagerad av dansbandet Tobbes från Karlskrona. Jag fortsätter härmed att följa Staffans musikaliska resa sett genom de material som han skickade mig för ett tag sedan.


TOBBES med nyförvärv och ny stil
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Karlskronaorkestern TOBBES
har vidtagit förändringar i bandet, och med hjälp av ett par nyförvärv från Umeå och Göteborg har det skapats en ny stil. Svensktoppslåtar har tidigare dominerat Tobbes repertoar, men i och med att sångaren Larry Dean och organisten Anders Alexandersson knutits till orkestern har en markant stilförändring skett. Tobbes har de senaste två åren turnerat på olika håll i landet och har nyligen återkommit hem efter en längre Norrlandsturné. Efter nära två års bortovaro från hemmapubliken spelar Tobbes i kväll torsdag på hemmaplan. På bilden ses fr. v. i bakre raden: Kaj Fromark, Larry Dean och Anders Alexandersson samt i främre raden fr. v. Berne Andersson, Magni Almqvist och Conny Färm.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Spelklart
till juni 1973 kan Tobbes från Karlskrona rapportera, så långt fram sträcker sig nämligen deras bokningar. Orkestern är kanske okänd för många, men under förra året hann man med 200 platser runt om i landet och på Svensktoppen har de varit med "Diana" och "Drömmar av guld". Sju år har gått sedan starten för bl. a. i övre raden: Staffan Sundin, sångare och tidigare känd som rock-kungen Larry Dean och världsrekordhållare i långsjungning, 19 timmar, Kaj Fromark, gitarr, Magni Almqvist, kapellmästare, saxofon, Anders Alexandersson, organist, nedre raden fr. v. Berne Andersson, trummor och Conny Färm, bas.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤4

ÄLVSBYBON LARRY DEAN GÖR NY GRAMMOFONSKIVA
MED YNGVE FORSSÉLLS ORKESTER


Staffan Sundin
med artistnamnet Larry Dean gör en ny platta.


Staffan Sundin, son till Hubert Sundin, före detta taxi och åkeriägare i Älvsbyn, har kommit ut med en ny skiva. Sitt liv inom showbusiness började han som 14-åring i Älvsbyn med en s.k. "rock-grupp" vid namn "The Boogie Boys". De andra pojkarna från The Boogie Boys fortsatte utan Staffan (Larry) och bytte namn till "The Steelmens" som under den intensiva poptiden blev ett populärt och efterfrågat namn i Norrbotten.

Under tiden började Larry som enbart sångare i den mycket kända pop-gruppen "The Balubas med Larry Dean". Sedan dess har Larry Dean hunnit med 5 skivor och den sjätte har i dagarna kommit ut på skivmarknaden. Han har också hunnit slå världsrekord i s.k. maraton-sång, då han sjöng i 19,5 timmar i ett kör. På skivan som nu kommit ut har han den populära orkestern Yngve Forssélls från Skellefteå till hjälp och en liten flicka från Vindeln i Västerbotten som heter Gunnel Lundberg. På baksidan av skivfodralet finns följande text:

- NI SOM LYSSNAT PÅ SKIVAN KANSKE VILL SKJUTA PÅ ARTISTEN -

Sedan finns en måltavla med Larry Deans huvud i 10:an dessutom står det:

- PLÅGA ERA OVÄNNER, MEN LYSSNA INTE OCH FÖRSTÖR ERT GODA HUMÖR SJÄLV -

Enligt Cupol Grammofon AB Stockholm, var skivan beställd i hundratals exemplar innan den släpptes.

Larry förlovade sig i december 1969 med Skellefteå-flickan Ann-Britt Lundqvist, någon dag senare fick han besked från sin f.d fru i Uppsala att deras skilsmässa var hävd och i och med detta var de gifta igen. Med andra ord är Larry fnv förlovad och gift, men underhandlingar pågår.YNGVE FORSSÉLLS ORKESTER - Skellefteå. I mitten kapellmästaren
Yngve Forsséll. Till höger om honom, P.O. Johansson som efter tiden
med Yngves startade dansbandet "Alexander" från Umeå. T.h. om P.O.
ses Tommy Forsséll, Yngves son. I bakre raden, 2:a från vänster, blås-
aren Paul Lindberg från Piteå. T.h. om honom trumslagaren Svante Berg-
man, fd trummis i Tötas från Skara. Längst fram t.v. Liz Lundberg, Phil
Minton och Ann-Kristin Hedmark. Längst t.h. saxofonisten Sten-Olof Gran-
berg.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Materialet om Tobbes orkester kommer från Staffan Sundins privata samling.
Det övriga materialet kommer från min egen klippsamling.

ROGER LINDQVIST. / Forts. följer...
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0