"LILLE FRIDOLF" i nedbantad filmversion


Dialogen i "Lilla Fridolf" diskuteras av fr. v. Elof Ahrle, Douglas Håge,
Hjördis Pettersson, Torgny Anderberg och Sigge Fürst.

   
    - Var har du fått tag i den där skräcködlan? säger Sigge Fürst till Douglas Håge och pekar till Sif Ruud.
    - Hjälp hon är ju levande, ropar Sigge och kastar sig i armarna på Elof Ahrle.
Det är ett par repliker i practical joke-avsnittet av "Lille Fridolf och jag"-filmen, som just håller på och spelas in av Nordisk Tonefilm. Mycket nattfilmning har varit förknippad med filmens producerande, då många av de medverkande skådespelarna har svårt att komma ifrån sitt ordinarie teaterjobb. Selma - Hjördis Pettersson revyar t. ex. på Folkan och Lars Ekborg har så många järn i elden att som han själv säger:
    - Jag vet inte hur jag skall orka hänga ihop med nattfilmning, repetition av Peter Ustinovs pjäs där jag spelar mot Ulla Sjöblom, filmning i Stig Olins "Gäst i eget hus" och i en amerikanska gangsterfilm m.m.

Radions "Lille Fridolf" uppträder nedbantad i filmversionen. Kräftskivan är naturligtvis med liksom middagen hos chefen. En populär trio på vita duken blir säkert paret Ahrle-Fürst, som spelar Blom och Öster samt Douglas Håges Fridolf. Rune Moberg har svarat för manuset. Torgny Anderberg regisserar och Max Wilén sköter kameran. Och så hoppas man naturligtvis att filmversionen blir lika stor succé som radioversionen.
----------------------------------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤ Den 21 september 1956.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0