Minnenas Television med LAILA WESTERSUND

I kväll visas "Två och en flygel" i Minnenas Television med Laila Westersund som gäst. Laila Westersund avled den 22 februari detta år, 68 år gammal. Till hennes ära, och till hennes minne hyllar alltså SVT denna minnesvärd artist, sångerska och komiker med att blicka tillbaka till 1987 då programmet sändes för första gången. Min gode vän, skådespelaren Kaj Lärka i Norrköping, gav mig detta tips när han hörde av sig igår. Kaj som spelat teater sedan barnsben, var för övrigt god vän med Laila. Kaj har spelat i revyer hemma i Norrköping, och 2003 belönades han med Parnevik-stipendiet. En fin utmärkelse som bär Bosse Parneviks namn. Kaj har också jobbat tillsammans med en annan gigant, Tjadden Hällström.


Laila Westersund syns i kvällens Minnenas Television från 1987.
Laila avled den 22 februari det här året, 68 år gammal.
------------------------------------------------------------------
Bild: www.sydsvenskan.se


Kommentarer
Postat av: Kaj

Hej Roger!

Tack för omnämnandet. Tjadden hann jag möta några gånger under mina första revysäsonger på Lillan. Han satte upp barnteater med Tjaddens plantskola medan jag spelade i revyer med Norrköpings revyförening. Jag hann dock vara med i den sista uppsättningen med Tjaddens plantskola - barnmusikalen "Folk och rövare i Kamomilla stad", men då hade Tjadden blivit krasslig så regin övertogs av en annan person.



Mvh

/Kaj



2011-08-12 @ 20:34:11
Postat av: Sladden Hultgren

Hej Roger!

Kul att du skriver om Laila, Kaj och även nämner Tjadden (igen). Kaj Lärka (som är en riktig "sångfågel) känner jag sedan han kom med i revyandet på Lilla Teatern, där jag var scenmästare och även hade hjälpt till att bygga upp salongen till en teater igen. Det gick åt många timmar att bygga upp scen och skruva dit bänkar. Kaj är en en trevlig och rolig person att umgås med. Det händer inte så ofta att vi hinner med att ses. Ibland blir det bara via mejl. Eller så ses vi och byter några skivor med varandra, med mp3-filer eller dvd-skivor.



Mvh

/ Sladden

2011-08-12 @ 21:43:20
URL: http://sladdens.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0