Mångsidige PER MYRBERG

Häromveckan köpte jag en vinylplatta, (det skall helst vara vinyl, har jag bestämt). På vinylen så sjöng Per Myrberg bl. a. "Minns i november" (Try To Remeember). Per Myrberg är en sån där snubbe som har många konstnärliga sidor. En kreativ artist som genom åren synts - och hörts - i de mest skilda sammanhang. Jag har stor beundran för sådana personer. Jag glömmer aldrig hans roll som baron Urse i Hedebyborna. En fantastisk berättelse som jag älskar än i denna dag. Ingvar Kjelsson var oslagbar i sin roll som Mon Cousin.

Per Myrbergs Trettiofyran låg hela 39 veckor på Svensktoppslistan åren 1964-65. Den 26 juni 1964 kom den in på listan, och låg där i 26 veckor. Den låg de resterande 13 veckorna året därpå, 1965. Succé! Per Myrbergs "Mac Fie" i TV-serien Saltön är väl det som ligger allra färskast i mitt minne. Men nu till min vinyl. På plattan finns ännu en Svensktoppslåt: Hela kvällen är vår (Gonna Raise A Rukus To-Night). Den listplacerades den 26 maj 1963, och stannade kvar i hela 9 veckor.

LP:n "Minns i november" ligger alltså numera i min skivback i mitt datarum. Där den har sällskap med en massa andra goa vinyler. Plattan inspelades på Anders Burmans "Metronome". Anders Burman, f.d trummis, står också som plattans producent.


PER MYRBERG f. 1933. En mångsidig artist, skådis sångare och "röst"
i tecknade filmer. Jag minns honom  i den tecknade "Aristocats" från
1970. Där gav han röst åt den sköna kattsnubben Thomas O´Malley.
-----------------------------------------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0