Succé för Moonlighters i Mexico


Moonlighters,  svenska pop-ambassadörer i Mexico.

Succén i Mexico bara fortsätter för den svenska gruppen Moonlighters, som sedan en dryg månad tillbaka befunnit sig där. I förra veckan ställde gruppen upp på en välgörenhetsgala i Alameda Park i Mexico City och hade 8.000 åskådare.
    - Det var verkligen kul, säger trumslagaren Tord Jonsby. Här fick vi spela för alla kategorier av männsiskor, inte bara för de rika som vi underhåller på Alameda Hotell varje kväll.
    - Alameda Hotell är ett av landets mest fascionabla ställen, och det kostar massor av klöver att gå dit. Ändå har vi fördubblat besöksfrekvensen sedan vi kom.

Under spelningen i parken körde basisten Billy Gustafsson upp en enmansteater. Han slog kullerbyttor, pratade spanska och fick hela publiken att gapskratta. Efteråt fick Moonlighters skriva autografer som aldrig förr.
    - Jag glömmer aldrig en liten flicka, hon kunde ha varit nio år som absolut skulle kyssa oss alla på kinden. Efteråt kom hennes mamma med autografblocket.

När Moonlighters sedan skulle till Alameda Hotell som ligger mitt emot parken måste de ha poliseskort. De fick inte vara ifred en sekund och dagen efter skrev tidningarna att de gott och väl kunde ge Beatles en fight vad gäller populariteten. Talangscouter från USA har varit nere och lyssnat och kommit med frestande anbud. Bl. a. var en producent från Monkees skivbolag nere för att se om Moonlighters kunde vara en bra uppföljning till den succén, och en man från Ed Sullivan TV-show var också på plats. I veckan gjorde Moonlighters ett alldeles eget 30 minuters långt TV-program. De skrev själva manus och producerade.
    - Jättekul, tyckte allihopa.

---------------------------------------------------------------------------------
PITEÅ-TIDNINGEN ¤ 1967.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0