Sten-Åke Cederhök utarbetad

"Jag måste ta ett sabbatsår -
om jag nu orkar vara ledig..."


STEN-ÅKE CEDERHÖK känner sig utarbetad...


Tyvärr gott folk. Efter nyår tar Sten-Åke Cederhök ledigt från allt vad humor heter. Ett sabbatsår skall det bli är meningen. Samtidigt med att Sten-Åke drar till de tysta skrattmarkerna lämnar han dock en rejäl brasklapp:
    - Vi får väl se hur länge jag ORKAR vara ledig...

Att Sten-Åke känner sig smått utarbetad är minsann inget att undra på. Arbetsåret började med skrivandet av Veckans Revy till Liseberg. Där har Sten-Åke stått 17 somrar i sträck på revyscenen snart sagt varje sommardag. Efter revyandet följde rollen Sitting Bull i "Annie Get Your Gun" på Scandinavium och därefter pang på Kronprinsen i Malmö!
    - Så nervös har jag aldrig varit inför en premiär!
Samtidigt med allt detta arbetade Sten-Åke i Julkalendern - han är med i 18 av 24 avsnitt, samt skrev på de sex program Jubel i busken, som nu inspelas i Göteborg.

Så av det nya sommarstället på Orust - "vi skaffade det mest för ungarnas och barnbarnens skull" - har han inte sett så mycket. Inte fisken heller, förresten Sten-Åke gillar nämligen att pilka, även om han nu inte ser nån större skillnad på torsk och makrill.

Rodd är för övrigt inte heller Sten-Åkes starka sida. Fast därom svävar ortsbefolkningen i lycklig okunnighet. Vid inspelningen av "Ett köpmanshus i skärgården" häromåret klev Sten-Åke mycket skamsen upp på bryggan efter den värsta slalomkörningen i roddens historia. Regissör och inspelningsledare var vid det laget gråhåriga men åskådande fiskargrabbar fulla av beundran. Man trodde nämligen att det var stört omöjligt att ro på detta sätt! Däremot tycker han och frugan om att resa söderut - varför inte till Mallorca. Sen vete fåglarna om Sten-Åke inte ger sig in i rampljuset igen...

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
HÄNT I VECKAN ¤ Den 12 december 1974


Kommentarer
Postat av: Björn Jakobsson

Hm, undrar om det inte var kort efter att detta skrevs som en viss Cederhök började arbeta med en viss TV-serie som hette "Albert & Herbert" .... blev nog inte mycket vilande där. :)

2011-12-25 @ 09:59:06
URL: http://beji.webb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0