Sven-Ingvars jubilerar
Karlstadhövdingen Malte Eurenius gratulerar Sven-Ingvars med
blommor och kallstasol.


Det är märkligt med Sven-Ingvars. Dom kommer alltid tillbaka. Som i veckan. Värmlandsgrabbarna firade 15-årsjubileum. För tre år sedan trodde ingen att det någonsin skulle bli så gamla i branschen. Efter sitt filmfiasko hängde Sven-Ingvars på ruinens brant. Men allt gick bra. Som vanligt. Det var en pigg 15-åring som ställde till med fest på restaurang Sandgrund i Karlstad. D v s 15-åringen var (och är) ju egentligen fem personer. Sven-Erik Magnusson, 29, Sven-Olof Pettersson, 32, Ingvar Karlsson, 33, Hasse Svensson, 28, och Robin Bailey, 30. För att nu inte glömma Sven Svärd, 32. Mannen som skapade Sven-Ingvars, men som dragit sig tillbaka för att ägna sig åt frugan Agneta och barnen.

Sven-Ingvars hade god hjälp med sitt håll-i-gång av en rad kändisar. En stor del av Nöjes-Sverige visade upp sig. Cornelis Vreeswijk med fru Bim föredrog att njuta av varandra medan däremot Benny Andersson lämnade sin Anni-Frid Lyngstad och nygifte Björn Ulvaeus sin Agnetha Fältskog för att hålla igång på scenen. Även Svenne och Lotta Hedlund visda sina sceniska konster för en kort stund, men Thore Skogman var ju sin vana trogen outtröttlig. Runo Sundberg - lanthandlarn ni vet - harklade sig en stund på karakteristiskt vis.

Ulf Elfving hade för en stund lämnat Svensktoppen och ägnade sig i stället åt tjejtoppen i Karlstad. Han såg ut att trivas med det också. På dansgolvet syntes Uffe Sterner som körde med små tacklingar och fru Maud inspirerade till nya grepp. Förre rikstränaren Arne Strömberg hade glömt visselpipan hemma, men hade i stället fru Inga-Britt vid sin sida. Janne Önnerud med Gänget spelade så väggarna bågnade. Bosse Larsson , TV:s egen gammeldansare, såg smått förskrämd ut vid sidan av dragspelskungen Gnesta-Kalle. Det söta och kvällspigga radioparet Mona Krantz-Kent Finell satt och småpratade sin vana trogen.

Men huvudpersoner var trots allt Sven-Ingvars. De fick ta emot presenter och välgångsönskningar i mängd. Kommunalfullmäktiges ordförande Malte Eurenius överräckte minnespeng, en gjuten kallstasol och goda råd. Bosse Kinntorp, f d folkparksman, men numera aktiv inom grammofonbranschen, tog fram Sven-Ingvars första inspelning som dagen till ära (?) hade tryckts upp i tusen exemplar. Kronofogden Kjell Glennert, tillika bas för Färjestads ishockeylag, jagade inte grabbarna för skatternas skull utan lovade i stället att om Sven-Ingvars sjöng så skulle FBK spela. Färjestads supporterklubb, FBK 70, var påpassliga nog att skänka en teckning av Gustaf Fröding till samtliga i gänget med anledning av Sven-Ingvars nya LP med just Frödingdikter.

Men allt ordnade upp sig. Det var fest, glädje, musik och sång. Frampå nattkröken blev det vickning och mera håll-i-gång. Efter ett dygn var alla ense:
    - Det här var tidernas fest!
De fem Värmlandsgrabbarna såg oförskämt pigga ut även då. Precis som vanligt. Dom kommer alltid tillbaka. Sven-Ingvars.


Trio med Bumba gav Sven-Ingvars en eldsläckare.


Ulf Elfving och Uffe Sterner i glatt samspråk.


Kvällens sötaste par, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus.


Svenne och Lotta - ett förälskat par i mängden.


Kvällens radiopar: Mona Krantz och Kent Finell.


Kvällens rockkung, Janne Önnerud.


Sven-Erik Magnusson, Thore Skogman och Bosse Larsson sjunger.


Anni-Frid Lyngstad med Benny Andersson syntes i vimlet.


Cornelis satt stilla hela kvällen. Tacka hustru Bim för det.

------------------------------------------------------------------------------------
HÄNT I VECKAN ¤ Den 26 november 1971.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0