"Är det konstigt att man längtar bort nån gång?"


Genombrottet kom i Hylands hörna våren 1971, med låten Är det konstigt att man längtar bort nån gång? Buffy Saint Marie sjöng originalet: I´m Gonna Be a Country Girl Again. Den svenska texten snickrades ihop av Stikkan Andersson. Låten kom (naturligtvis) in på Svensktoppen den 18 april 1971, och stannade där i 13 veckor. Lena hade kommit för att stanna. Den 23 maj var det dags för: Jag Blev Född Till En Fattig Flicka vars tid på listan blev 4:a veckor lång. Under 1971 besökte Lena Andersson Svensktoppen vid hela fem gånger. De tre återstående låtarna var: En Junikväll, den 4 juli, Jag Kommer, den 7 november, och till sist: Tänk Om Man Bara Kunde Svara På Frågor, den 5 december 1971. Fram till 1975 hade Lena ytterligare 7 listplaceringar. Bl. a. den 19 maj 1974 med: Hasta Manana med vilken hon stannade i 11 veckor, på en första placering.

Idag bor Lena i San Diego, USA. De profana texterna är utbytta mot andliga, efter omvändelsen hemma i Sverige 1985. Livet tog helt plötsligt andra vägar, för den idag 56-åriga Lena Andersson-Hubbard. Men sjunger det gör hon fortfarande. Skam vore väl annars.
--------------------------------------------------------

Kommentarer
Postat av: valle

Genom en ödets nyck kan man koppla ihop två av dina artiklar. Lena var under en tid ihop med Den Viktor Gunnarsson som ett tag var huvudmisstänkt för mordet på Olof Palme. Sedermera blev han skjuten i Amerika (i ett svartsjukedrama tror jag).

2011-02-22 @ 17:46:56
Postat av: Roger

Det stämmer bra! Viktor Gunnarsson mördades av ex-maken till den kvinna som Gunnarsson var ihop med. Tillägas kan också att ex-maken var polis. Viktor Gunnarsson hittades senare dumpad vid sidan av en väg i närheten av flickvännens bostad. Mördaren avtjänar nu lisvstids fängelse.

/Roger.

2011-02-22 @ 18:23:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0