Gothlands Får - 1968


Gothlands Får - kommer snart i TV.

Fåren har dragit ut på ön. Gothlands Får på Gotland alltså. De kom dit i onsdags för att spela in en TV-film, som ska ingå i en serie under rubriken De sjunger på öarna.
Inspelningen har flikats in i Fårens hårda turnéprogram. När programmet visas den 18 juli får ni se och höra nytillskotten i Gothlands Får. De heter Staffan Schmidt (tvåbent får) och Elvis Persson (fyrbent får).

Inspelningarna på Gotland beräknas pågå i ungefär en vecka. Programmet filmas till stor del i Visby, men även andra platser på ön kommer med på ett hörn i rutan. Mycket musik ingår. Skriven av Fåren själva och av teamet Göte Borg och Bengt Larsson. Producent för programmet är Dag Stålsjö, TV Göteborg.

BRÄKANDE ELVIS
Nytillskotten, ja. Staffan Schmidt ersätter Gunnar Nordberg som måste lämna scenen för medicinska studier. Staffan har just tagit handelsstudenten och är en trivsam trallande globetrotter, som har svårt att välja mellan sång eller tjurfäktning. Fåren är i alla fall glada om han stannar i Sverige för gott.

Elvis är ett fyrbent får, på mödernet härstammar han från Skottland. Han har redan hunnit få scenrutin då han varit med sina tvåbenta vänner Gothlands Får på turné sedan parkstarten i början av maj. Han färdas i en arkitektritad träbur, och mellan turnéerna vilar han ut på sin mantalsskrivningsort: Finnerödja.

Gruppen har 60 folkparksframträdanden i sommar. De reser omkring med både en folkparks- och en restaurangshow, och det börjar alltmer engageras för restaurangframträdanden, vilket vintersäsongen till stor del kommer att ägnas åt. Hellre artister än musiker vill dom kalla sig.

NY SINGEL
Vad som är att vänta av Fåren inom de närmaste veckorna är en singel i svensktoppsstil. På A-sidan en låt med text av Olle Bergman. Den heter Att skiljas är att dö litegrann. Melodin är den gamla Crying Time. På B-sidan visar gruppen upp en annan sida av sitt kunnande. Göran Hagvall har gjort text och musik till den svängiga Natalie.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤
Lördagen den 8 juni 1968.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0