Härliga tjejer!


Barbro, Ann-Louise och Siw. Ikväll gäster i Bingolotto, snart på turné med Radio Nord. Tre tjejer som hängt med i ur och skur. Siw f. 1936, Barbro f. 1938 och Ann-Louise f. 1944, har känt varandra sedan 1950-talet. Siw och Ann-Louise spelade in sina skivor på samma bolag; Metronome. Barbro hade sin hemvist på Simon Brehms Karusell.
- Vem av er surrar mest, frågar programledaren Lotta Engberg.
- De där två, säger Siw och pekar på Barbro och Ann-Louise.

Stämningen är med andra ord hjärtlig trots att konkurrensen svävade över dem under det hektiska åren med skivinspelningar och digra folkparksturnéer.

- En kväll ringde Simon, han sa att du måste in i studion omedelbart, säger Barbro och tittar på Siw.
- Han sa att Siwan håller på den där låten. Du måste in och göra den också. Jag var förkyld, men jag var tvungen att göra som Simon sa.

Siw håller med, och berättar att i hennes fall var det likadant.
- Det var ju viktigt att komma ut först med sin skiva.
Ann-Louise berättar att när hon som 15-åring kom till Stockholm för att påbörja samarbetet med skivproducenten Anders Burman, var det Siw hon träffade bland de första.

- Siw var ju min stora idol. Sedan så sa hon plötsligt, du kan väl hänga med mig hem på en fika. Det var stort, säger Ann-Louise. Tänk att få åka hem till Siw Malmkvist på fika.
- Jag ville så gärna ha hennes autograf, men jag vågade inte. Men Siw gav mig ett idolkort i alla fall. När jag kom hem så skrev jag själv på kortet; "Många hälsningar till min goda vän Ann-Louise från Siw Malmkvist". Året var 1959, säger Ann-Louise och ler åt minnet. Idag är de gamla goda vänner, Siw, nyss fyllda 74, Barbro fyller 73 den 9 mars och Ann-Louise som blir 67 den 4 april.
----------------------------------------------------
Bild: www.expressen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0