Helt rätt - Peter Forsberg...

Peter "Foppa" Forsberg, har meddelat att han tänker lämna ishockeyn. Det var med tårar i ögonen som en av Sveriges mesta framgångsrikaste hockeykrigare tog sitt avsked av livet på rinken. Men man måste väl säga att beslutet var helt rätt, med tanke på de skador som förföljt och hämmat honom de sista åren. Alltid bättre att falla med flaggan i topp, än tvärt om. Det finns alltför många exempel där stora hyllade idrottsstjärnor dragit ut på det oundvikliga, och istället dragit ut på det beslut som alla vet en gång måste komma.

Så tack Foppa för alla de oförglömliga stunder du bjudit oss alla på. Först och främst kommer jag för alltid att minnas den straffklassiker vid OS i Lillehammer 1994. En sann njutning att få ta del av. Jag satt i bilen på hemväg från Skellefteå där äldste sonen Ante spelat ishockey. Via radion fick vi höra den spännande upplösningen i OS-finalen Sverige-Kanada. Väl hemma, hade jag/vi ingen röst kvar (av naturliga skäl). Det är sådana minnen som denna herre från Ö-vik skall bli ihågkommen för. Tack än en gång!


Peter Forsberg berättade på en presskonferens att hans tid som
ishockeyspelare är över.
- Det kommer att kännas svårt några veckor och månader, men
det går över. Nu skall vi åka till solen och ta det lugnt.
Peter Forsbergs ord efter beskedet att han nu lämnar hockeyn.
-----------------------------------------------------------------------
Bild: www.aftonbladet.se

Kommentarer
Postat av: Ilone

Javisst, helt rätt ett klokt beslut att lägga av med flaggan i topp.

Jag väntar bara på att Anja ska sluta innan hon blir en "förlorare". Men det verkar svårt för många att kliva ut från strålkastarljuset och bli en "vanlig Svensson", tänker på Ludmillas

tragiska slut som idrottare.

2011-02-17 @ 09:20:43
Postat av: Roger

Jovisst är det ett klokt beslut att sluta medan tid är.

2011-02-17 @ 20:23:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0