Laila Westersund död


Laila Westersund, Yrvädret från Trollhättan, har avlidit, 68 år gammal. Redan på 1960-talet åkte Laila runt på många folkparksturnéer. Enda gången som jag mött henne var på en en Caltex-bensinstation inte så lång från där jag bodde. Turnébussen parkerade mitt framför mina ögon, och vips, så kom Laila ut lita rufsig i håret och spände ögonen i mig för att fråga efter vägen till Piteå. Detta hände omkring 1967-68?

Laila Westersund var en riktig kändis på revyscenen, där hon ibland gjorde träffsäkra imitationer på bl. a. gamle finansministern Gunnar Sträng. Hon lockade till skratt i revyer hos de båda revygiganterna Hagge Geigert och Tjadden Hällström. Hon var även en uppskattad trummis i bandet Matz-Ztefanz med Laila, som också låg på Svensktoppen ett tag.

Laila Westersund filmdebuterade 1962 i Raggargänget. 2007 kunde vi se henne i TV-serien Jonson och Pipen, en komediserie som visades i TV 4. Med Laila Westersunds bortgång försvinner också en av de stora inom svenskt revyliv.
---------------------------------------------------
Bild: www.hd.se

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hon var en fantastisk revyartist. Hos Hagge var hon med i en parodi på de populära Bröderna Djup. Numret hette Systrarna Djup. Bröderna hade ju lantbruksredskap men systrarna hade köksredskap. Numret började med att de fyra systrarna presenterade sig: Sara Djup, Svea Djup, Saga Djup och så kom Laila som nr 4 sminkad till fulhet och presenterade sig som Sensuella Djup. Det var så långt från sensualism man kunde komma!

2011-02-22 @ 17:51:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0