Markurells i Wadköping (K-märkt TV-serie) del 11


Markurells i Wadköping. Bjuder på ännu en klassisk serie ur TV-arkivet. Premiär i TV:n den 25 december 1968. I rollistan fanns svensk film- och teaters grand old man: Edvin Adolphson (1893-1979). Adoöphson iklädde sig i denna produktion rollen som herr Markurell. Och vem kunde inte ha passat bättre i dennes skepnad om inte nyss nämnde Edvin Adolphson. I rollen som hans hustru sågs Eva Dahlbeck (1920-2008), sonen spelades av en då rätt så ung Ulf Brunnberg. Ulf har senare berättat att Edvin blev som hans extra pappa. Ja, han t.o.m. kom hem i det Brunnbergska hemmet för att hälsa på sin "son" ibland.
- Edvin besatt ju en sådan begåvning och rutin inom film- och teater, att det var en fröjd att ha honom som motspelare, sa Ulf Brunnberg i en intervju som handlade om hans möte med den store aktören.

I seriens övriga roller sågs också: Georg Årlin, Olof Thunberg, Gösta Cederlund, Tor Isedal, Arne Källerud, Jan-Olof Strandberg och Fred Hjelm. Regi: Hans Dahlin, manus: Gustaf Molander, musik: Bengt-Arne Wallin.
---------------------------------------------------------------

Kommentarer
Postat av: Jennie och Norah

Utformningen på bilderna är mycket enkelt att åstadkomma.När jag kommer över med Norah ska jag ladda hem ett program åt dig som fixar det i ett nafs!

Vad sägs om jag kommer med Norah efter middagstid,runt 17-17.30?Norah längtar massor!!

2011-02-19 @ 12:37:27
URL: http://jennieohlund.blogg.se/
Postat av: Roger

Vi längtar efter Norah, så det går jättebra den där tiden.

2011-02-19 @ 13:33:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0