Melodifestivalen: "Oh My Good!"

Sanna Nilsen och Brolles respektive bidrag skickades i jetfart direkt till Globen och den stora finalen. Är väl ingen större Brolle-fantast, däremot gav mig Sannas "I´m in love" lite "ståpäls-känning". The Monikers; "Oh my Good" flyttade mig i tid och rum, från vardagsrumssoffan till det klassiska Carnaby Street i sent 60-tal. Beatles, hippies, och en massa flower power flimrade förbi mig där jag satt. Ett bra betyg, alltså. Låten sändes vidare till andra chansen. Fortsättning följer.

Babsan då, som vanligt en färgstark uppenbarelse, men på en melodifestivalsscen - NÄÄ! Trodde först att det var ett skämt när jag såg att hon/han skulle framträda. Resan tog i alla fall tvärt slut för Lars-Åke Wilhelmsson. Tack för det!!! Sammanfattning: Ett starkt startfält, och med rätt låt (Sannas) som skickades till final.
/Roger.

Kommentarer
Postat av: valle

Jag skriver om en annan melodifestivaldeltagare för längesen, nämligen Siw Malmkvist. Jag läser just nu hennes memoarer "Tunna skivor av mig" och där står beskrivet på sid 152 om hennes framträdande i Sikfors år 1967, då en kille ur publiken vill dra ner henne från scenen. har du något om det i ditt rika arkiv? Du kanske t o m själv var där.

2011-02-13 @ 12:24:20
Postat av: Roger

Hej Valle! Den där incidenten i Sikfors har jag (tror jag) berättat om i ett tidigare inlägg. Jag känner till händelsen, Siw blev antastad av någon alltför onykter person. Men om du letar i mina inlägg så finns det någonstans.

Mvh Roger.

2011-02-13 @ 14:51:59
Postat av: valle

Stämmer alldeles utmärkt. Den 22 juni ifjol rapporterade du om hennes framträdande.

2011-02-13 @ 16:52:30
Postat av: Roger

Det kunde gå riktigt vilt tillväga i Sikfors på somrarna. Mycket bråk och fylla. Det var en av anledningarna till att det så småningom tog slut, nån gång omkring 1972-73. De sista somrarna blev det bilbingo istället. Jag var där vid nåt tillfälle med min mor och far. Sommaren 1969-70 minns jag att vi passerade sent på kvällen. Farsan stannade bilen. Vi gick ut och kunde från våran plats på höjden blicka ner mot festplatsen. Jag minns även att Sylvia Vrethammar var där med Rune Öfvermans orkester. Jag minns tom vad hon sjöng; "Tycker om dig, vill alltid vara nära dig men vet ju ändå, att våra vägar kan bli så korta....

Mvh Roger.

2011-02-15 @ 22:39:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0