Popnyheter - sommaren 1968...

Nybildade BAMBOO till USA
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Det nya svenska bandet Bamboo har börjat sin karriär med en rivstart. För ett tag sedan fick de ett unikt erbjudande. Och det från Beatles bolag Apple. Peter Asher - ena halvan i Peter & Gordon - Skrev i sin egenskap av producent och direktör att man var mycket imponerade i London av både sången och kompet på den provskiva Bamboo skickat. Dessutom framgick att man på Apple var beredd att knyta Bamboo till bolaget och lansera gruppen internationellt.

¤ Det är egentligen en remarkabel grej Bamboo står inför. Att bara få sin skiva igenom den förjury som testar alla andra skivor som kommer till Applebolaget är en prestation. Det som inte sållas bort får bl. a. Beatles själva lyssan till och bedöma...

¤ Bamboos första skiva heter Everybodys´gone home och Can´t you come to me. Redan första dagen var den första upplagan slutsåld och detta pekade hän mot succé.

¤ Ett radioprogram på en halvtimme - som ska sändas någon gång under sommaren - spelades in 27 maj på Skansen. Inspelningsledare var Rune Hallberg och grabbarna i Bamboo tillbringade hela den eftermiddagen tillsammans med radiogänget. De fick dels göra sitt eget program - dels prova ut den tekniska utrustning som ska abvändas i sommar under sändningarna av OPP Å POPPA.

KANSKE I TV

¤ Man förhandlar också om Bamboos medverkan i popprogrammet som sänds den 18 juni. Impulsen till det fick TV-producenterna när reportaget med Melina Mercouri sändes från Gröna Lund - Bamboo gjorde ett inslag där.

¤ Peter Wester - filmfotografen bakom bl. a. Elvira Madigan har också i dagarna avslutat inspelningarna av en färgfilm med Bamboo. Filmen - som är en reklamsnutt för ett företag - kommer upp i augusti.

¤ Bamboo är så nytt i popgamet att bandet ännu inte hunnit ordna någon parkturné. Det är bara ett halvår sedan Mikael Rickfors, bröderna Bo och Bengt Waldersten och Ronnie Roswall slog sig ihop med Bamboo som resultat.

¤ Att de inte har några jobb bokade för sommaren tar de ganska lugnt.
- Egentligen är det bara bra att vi slipper jäkta runt i folkparkerna i sommar. Då har vi tid att putsa på en ny show. Till hösten hoppas vi komma med något nytt för alla pop-fans. Och går allt i lås kan vi också ge oss ut på Amerika-turné med den.

Redan tidigare har grabbarna haft Amerika-kontakter. De har redan hunnit med att göra och framföra musiken till två amerikanska långfilmer. Då togs de första kontakterna för en turné "over there". Nu är det dags att bygga vidare på de kontakterna.
- Ryktet om popens död är betydligt överdrivet. Det rör sig på många fronter. Det gäller bara att orka hänga med och bjuda på något nytt, anser Bamboograbbarna.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Hansson & Karlsson.

Till den stora parkfesten i juli är bland andra de prominenta artisterna Hansson & Karlsson bokade, 19 juli blir det ett uppträdande av dem. Till er som såg killarna på Folkets Hus i Skellefteå i vintras behöver jag nog inte säga något, men till er som inte var där: Kolla in H&K! Ni kommer inte att ångra er. Den duon är något av det skönaste som gästat stan på både väl och länge.
--------------------------------------------

¤
Förutom dessa rena popartister, får vi naturligtvis se och höra en hel massa svenska sångare och sångerskor, bl. a. Lill Lindfors, Family Four, Anna-Lena Löfgren, Svante Thuresson och Lena Hansson.
Så nog finns det väl förutsättningar att bli en riktigt skön och GLAD POPSOMMAR i Skellefteå.

-------------------------------------------


-------------------------------------------------


-----------------------------------------------


------------------------------------------------


----------------------------------------
NORRA-VÄSTERBOTTEN ¤
Lördagen den 8 juni 1968.

Kommentarer
Postat av: Farbror Sid

Hej.

Jag har just råkat komma in på din sida, här var många trevliga inlägg.http://farbror-sid.se

2011-02-26 @ 14:22:57
URL: http://farbror-sid.se
Postat av: Roger Lindqvist

Ett ödmjukt tack, farbror Sid!/Roger.

2011-02-26 @ 22:01:29
Postat av: Felicia Rosvall

Hej! Kul att läsa om min pappa Ronny (Ronald) Roswall (längst upp till höger på Bamboo-bilden). Söker efter material från hans tid i Outsiders också, samt efter vilka spelningar de gjorde. Lägg gärna upp om du har tillgång till det. Tack! Mvh, Felicia Rosvall

2012-03-09 @ 20:00:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0